Att ta steget till förändring

Jag hörde din röst i telefonen och jag måste säga att jag blev lite chockad. Ta inte illa upp, det var en bra chock men…. Jag är glad för din skull och jag tror att det är rätt väg att ta. Du är modig som lyssnar på dig själv.

Hur hanterar man motstridiga känslor? Tränger man undan dem eller börjar man fundera mer över sitt eget liv. Du har startat en process inom mig här och nu, att omvärdera var jag står , vart är jag på väg, vad är viktigast här och nu?

Tankarna har funnits där i många år men varje gång jag börjar tänka på livet, skjuter jag undan det och tänker inte nu. Det finns tid kvar och jag orkar inte tänka på vad jag vill. Jag menar jag kan ju leva i minst 40 år till och jag känner mig inte gammal..

Jag är expert på  att nedvärdera mig själv trots att jag innerst inne vet att jag faktiskt är ganska bra. Jag är smart, omtänksam, en bra lyssnare och jag vill verkligen lära mig av förändring. Förändring är bra, men det kräver reflektion och att vi stannar upp här och nu, tänker efter, känner efter, gör en plan.  Ibland är det bra att bara driva vind för våg men inte för länge för då kan vi lätt komma vilse och det blir mycket svårare att hitta tillbaka igen. Ibland är det minst lika viktigt att stanna upp och tänka efter.

Är pengar viktigt? Är hälsa viktigt? Är tid viktigt? Vi har olika svar på det, kanske en kombination. För mig är det viktigt att min familj mår bra, att mina vänner mår bra. Att du som människa mår bra.

Att ta steget till förändring är inte lätt och ibland dröjer det innan vi tar steget . Faktum är att de jobbigaste förändringarna i mitt liv, har när jag ser tillbaka på det, även lett mig till de största vinsterna.

Vi mår bra av att utmana oss själva hela tiden, inte bara då och då utan på en daglig basis. Vi nyttjar bara bråkdelen av vår kapacitet. Det handlar inte om att ge sitt allt till ett område, för då falnar vi inom allt annat. Det handlar om att hitta en balans mellan arbete och fritid, vänner och familj, mellan partner och barn. Det är ingen monolog , det är en ständig dialog ibland med andra men väldigt ofta med dig själv. Vi borde lita på oss själva lite oftare, våga mer och ibland bara kasta oss ut i det okända. Det kan bli platt fall eller fullständigt fantastiskt men om du inte provar kan du aldrig få veta hur det skulle ha blivit.

IMG_3179Ringsjön skänker mig lugn och sjön är precis som havet och årstiderna, i ständig förändring. Var sak har sin tid.

6 tankar om “Att ta steget till förändring

 1. Klok text, viktiga tankar och frågor.
  Många skjuter upp tankar som har med mindre trevliga saker att göra.
  Men att tro att problem och bekymmer försvinner om man tiger ihjäl dem… det är inte bra, tycker jag. Men alla måste gå SIN väg, kanske banka huvet mot väggen också.
  Men du har så rätt i det där om att vi mår bra av att utmana oss själva.
  Och att vi också behöver ett lugn, som bland annat naturen kan ge.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s