Jag väntar troget i varje hamn..

I år har vi blivit med tonåring och för att sammanfatta,  Tonårstid = Drama.

Min tonårstid var extrem jobbigt (enligt mig då och säkerligen enligt mina föräldrar också). I perioder, kändes som om världen gick under. Andra  stunder var jag så himlastormande lycklig att jag gick som på moln. Under jord eller högt upp i himlen. Aldrig någonstans emellan som en normal människa.

Situationen svängde från en minut till en annan och vilken förälder skulle någonsin hänga med i det. När det tog slut eller var strul med den som jag älskade mest (inte föräldrarna) spelade jag the Cure på högsta volym om och om igen. Ultimata musiken när man är deppig . Lyssnade på texten och sjöng som det var min sista stund på jorden för där i rummet just då var det någon annan som beskrev min smärta. Jag var inte ensam.

Att tonårstiden är en självcentrerad tid för många är kanske bara en överlevnadsstrategi. För hur överlever man annars en berg och dalbanefärd under flera års tid när man inte är rustad. Hormoner som rusar runt i kroppen, förändringar i hjärna och kropp.

Det betyder inte att man har ett stort hjärta, det finns plats för det också. Kärleken är total och hängiven.

Så när min tonåring deklarerar sin kärlek till mig glömmer jag bort allt det negativa och mitt hjärta sväller av känslor och jag hänger mig åt stolthet. Stolthet över att vara mamma till en smart, vacker, generös och underbar dotter som antagligen har några av de jobbigaste åren framför sig men som ändå mitt i all självcentrering landar en stund då och då och säger eller gör de klokaste saker. Jag hoppas bara att de stunderna blir tillräckligt många öar på den stora havsseglasten där min dotter befinner sig just nu. Jag kommer att vänta troget i varje hamn.

 

2 tankar om “Jag väntar troget i varje hamn..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s