Mamma, har du ätit av det här..

Jag står och borstar tänderna. Har precis tagit en dusch och ätit.

-Mamma, har du ätit av den den här?
Hon håller upp rostebrödspåsen i sin högra hand.
– Ja, hur så?
– Visste du inte att det var mögligt?
– Nej, jag kollade det inte.
– Rostade du det innan?
– Ja, det gjorde jag.
– Då är det nog inte så farligt. Det gick ut igår.

Jag tänker på de två rostade mackorna jag stoppat i mig. Smöriga och ironisk nog med Brie ost på. Ni vet, mögel som mögel, grönt eller vitt, skillnaden är ju försumbar. Ironiskt egentligen eftersom jag ytterst sällan äter bröd. Detta är kanske universums sätt att säga fortsätt med den vanan, varför börja nu?

Nåja, äntligen känner jag mig som en människa igen efter några dagar med soffliggande, mellotittande, sovande och netflixande. Sett två säsonger  ”How to get away with murder” och i princip inte gjort något.

Idag övar jag mig bara på att känna mig någorlunda så att jag förhoppningsvis kan åka till jobbet imorgon. Än så länge känns det rätt så lovande!  Får väl hålla ifrån mig dottern bara så jag inte blir smittad med någon ytterligare sjukdomsbacill.

Ha det gott och kom ihåg, kolla alltid brödet innan du äter det… Bara ett tips, men det klart, vad är det de brukar säga.. lite skit rensar magen. Ha det bäst!

4 tankar om “Mamma, har du ätit av det här..

  1. Ja ibland behöver vi varva ner och bara sova, vila, mysa i soffan med en bok eller bara slötitta på tv. Lyssna på kroppen den vet, men efteråt måste kroppen ut och andas frisk luft, använda benen och lyssna på fåglar för att komma igång igen. Välkommen tillbaka

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s