Det går visst, att bli mätt på grönt..

..också. I detta års strävan efter en bättre tarmflora har vi nu investerat i en mixer och idag var det dags för premiärdrinken/frukosten. Den var så mättande att guldmjölken får minsann vänta tills ikväll. Kanske ska nämna att vi körde rookievarianten och med 200g grönkål istället för 300 gram för det gick inte att lägga ner mer.

Till skillnad från välkomstshoten och guldmjölken som jag skrivit om innan så gillade jag faktiskt denna även om den smakade väldigt mycket grönt.

Nix, nu måste jag sätta fart. Vi ska ha gäster i eftermiddag. Andra kalaset för 13-åringen här hemma och jag är snart redo. Ja, ganska snart i alla fall. Blir kanske en kopp te emellan för att värma upp.

4 tankar om “Det går visst, att bli mätt på grönt..

  • Nej, jag gillar ju inte att laga mat direkt. Det är mannen som gör det. Så om jag inte hade haft honom så hade det blivit att börja om på ny kula, förmodligen hade det inte blivit så mycket matlagande ändå för min del.

   Gilla

 1. Jag som aldrig äter frukost före jobbet men som nästan lovat sambon att försöka göra något åt det, undrar om du har nåt bra tips på morgonsmoothie? Det vore ju super att ta den med sig i bilen, tänker hon som lovat sig själv att inte vara så hypereffektiv i allt… 😉

  Gillad av 1 person

  • Vi har faktiskt kört denna som morgonsmoothie men experimenterat en del. Jag tycker man står sig rätt så bra även på ett glas och skulle man tycka att det blir lite kan man ju alltid koka ett ägg och ha med sig som mellanmål. Snabbt och enkelt. Testa tycker jag och om det bli för grönt för din smak första gången, ta i lite banan eller mer ingefära (förutsatt att du gillar ingefära så klart). Det blir rätt mycket av receptet. Jesper gör halva originalreceptet till oss två så det kan variera. Men tex i fredags gjorde han med ca 150 g grönkål, 0,5 dl vatten, 1 avokado, 1 dl havregryn, 1 citron (utan skal, bara att skära av skalet, välj ekologisk citron), minst 2 cm ingefära utan skal + en kiwi (med skal, också krav här men toppar tas av) och en liten banan. Jag gillar det. Om du testar det återkom gärna och säg vad du tyckte.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s