Det där med extra allt..

..är tydligare vid vissa åldrar. Har ni tänkt på det? Att ha barn innebär att man emellanåt flyttas tillbaka till sin egen barn och ungdom. Ser saker i ett annat ljus än innan. Ja, ett mer reflekterande ljus och liksom extra allt.
Extra allt av:
1. Schampo

2. Duschtvål – Nej, man blir inte renare av mer tvål…

3. Toapapper  – Jag har nu äntligen förstått varför det finns ark, det är för att försöka lära barnen så tidigt som möjligt hur många ark som ska användas innan man spolar och på det sättet undvika toalettstop. Fast ibland fungerar det inte ändå. Toaletter är liksom inte gjorda för överdrivet mycket toapapper så igår åkte undertecknads hand ner i iskallt toavatten för att åtgärda ytterligare ett stopp. Skönt att det inte var bajsvatten men som mamma ska man liksom vara redo att fixa allt!

4. Tops – ni skulle bli förvånad över hur många som går åt till allt möjligt.

5. Bomullspads – ni skulle bli förvånade hur många man tror krävs när man inte är van sminkborttagare.

6. Känslor – om man inte kan titta på sin egen familj så kan man alltid titta på alla dessa tonårsserier. Serier som man slukade när man själv var ung men nu med perspektiv med flera år på nacken så kan man se hur känslorna tar över allt.

Perspektiv saknas och många ungdomar handlar överilat för de ser inte orsak – verkan när det gäller alla saker och för att allt gäller livet. Å andra sidan så skiftar humöret väldigt snabbt. Från att hata till att älska på mindre än 1 sekund och själv är man som förälder fortfarande kvar i grälstadiet och undrar vad som hände.

7. Extra toatid – toan blir helt plötsligt inte toa längre. Den blir som en hel institution där man behöver boka tid för att överhuvudtaget få en chans att komma in. Fler toaletter till tonårsföräldrar borde vara en rättighet! 😉

8. Tvätt – ja min ständiga stötesten. Jag förstår min mammas känslor helt från när jag var ung. Att byta kläder efter humör eller för att spela in på  .musically och sedan inte lägga in kläderna igen gör att tvättberget växer på ett helt annat sätt.

9. Kärlek – detta är min favoritdel och något jag hoppas att de alltid har extra av hela livet för de har det sannerligen nu och jag är lycklig som får ta del av deras kärleksförklaringar både muntligen och skriftligen.

Med den sista punkten vill jag önska er alla en riktigt skön söndag. Nu ska jag dricka lite extra allt smoothie med grönkål, ingefära, citron, havregryn, avocado, äpple och vatten. Spännande extra allt med andra ord. Återkommer kanske med rapport om det. 😉img_9050
Kärlek är härligt! ❤

4 tankar om “Det där med extra allt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s