En välkomstshot för mycket…

Jag känner det fortfarande, svedan i halsen, rörelserna i tarmen.. Tja jag vet att jag kanske överdriver lite nu men faktum är att min morgon fick en hejdundrande start med en hälsoshot.

Vad är det för en hälsoshot?  kanske ni tänker nu, eller inte. Oavsett vad, låt mig tala om för er att jag och min man körde hardcore-varianten på en gång. En utmaning som ger en hår på bröstet (ja enligt min man då). Ja, inte för att jag som kvinna skulle behöva det men underförstått.. var finns vikingen i dig. Den finska sisun om inte annat. Det är kanske nu jag ska nämna att min finska sisu eller halvfinska.. den infann sig och jag började så smått med att sippa på shoten, kändes helt ok. Tänkte.. att nej nu jäklar ska den i.. det är ju bara att dricka den rätt upp och ner.

Att halsa en hardcore shot som för övrigt inte var en shot utan ett helt dricksglas framkallade en del starka reflexer hos mig. Så här i efterhand kan jag ändå konstatera att det mesta stannade kvar.

Den blivande tonåringen undrade om hon skulle spela in det innan jag började men jag sa bestämt nej och är otroligt nöjd med mitt beslut i efterhand.

Varför då utsätta mig för detta?

Tja, jag hade starka skäl. Under detta år vill jag arbeta med min tarmflora, en mängd undersökningar visar att mycket av vår hälsa avgörs med hur vi mår i tarmen. Högst aktuellt med andra ord. Som inspiration köpte jag denna bok till mig och maken, efter att ha sett den hos en av grannarna:img_2423

På sidan 14 kan man läsa om Food Pharmacys välkomstshot som är rik på antioxidanter och gurkmeja. Gurkmejan är enligt författarna den mest antiinflammatoriska kryddorna som finns.
img_2421
Om du ska testa den är ett tips att inte köra hardcorevarianten på en gång. Blanda med juice, det är min starka rekommendation efter att ha druckit det här.
img_2420

Återkom gärna med om du testar den och om den var bättre med juice. Själv väntar jag nog en tid innan jag prövar på det igen. Mannen har dock redan föreslagit att vi ska testa den ”antiinflammatoriska guldmjölken” istället. Något författarna beskriver som:

” Det här är en snällare variant av professor Stigs gurkmejashot, perfekt för dig som provat shotten men tyckt att den är lite väl hardcore”

Det får mig nästan att ana att professor Stig nog är en man med mycket hår på bröstet och min man. 😉 Själv nöjer jag mig med att testa den snällare varianten under morgondagen. Önskar er alla en fortsatt trevlig fredag.

3 tankar om “En välkomstshot för mycket…

    • Varsågod, halsa den inte bara. Fick en kommentar från grannen och hon gillade den. Kör den varannan dag och med vatten istället för med juice. Tror att mitt problem var kanske att jag försökte ta allt på en gång. Får testa igen lite senare men tror jag tar och provar guldmjölken först. 😉 God fortsättning till dig också.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s