Jag behöver nog..

..börja skriva tankedagbok igen, träna igen, sova bättre igen. Knipa igen munnen lite oftare och inte skapa egna självuppfyllande profetior.

Sömnen påverkar humöret först, stingsligheten visar sig och tålamodet blir mindre. Visst kan det vara bra med ”tycka synd om sig själv” dagar men bara så länge man kan dra nytta och skapa sig en bra plan framåt. Första vintern utan tabletter på flera år. Minimalt med solljus. Mörkret rotar sig och det enda som kan hindra det från att få fäste är medvetenheten om att jag kan.

Jag har aldrig varit den som klagat på saker.  I hela mitt liv har jag alltid själv fått göra saker för att ta mig framåt. Det går trots att bagaget ligger kvar. Ju äldre jag blivit desto lättare blir lasten, förståelsen blir större men det betyder inte att det som är kvar inte kan väga något. Det väger och när många faktorer spelar in samtidigt så behövs det inte så mycket för att skapa sig en känsla av ensamhet. Tur då att jag har världens härligaste familj! Det är lätt att drunkna i sina känslor men med 3 familjelivbojar, många bra vänner och fina kollegor så håller jag mig flytande och till och med mig över vattenytan. Jag är så tacksam!!

Var rädda om er och ha en otroligt underbar helg!

3 tankar om “Jag behöver nog..

  1. Jag började ta D-vitamintabletter förra vintern och inbillade mig att jag blev både piggare och på bättre humör (det ena föder väl det andra). I år har jag gjort samma sak och även om jag kanske inte upplever lika stor skillnad så känns det som att det påverkar. Och oavsett vilket, om det så är placebo så är jag nöjd. Ett tips som kanske inte funkar på dig men ändå 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s