Böcker på min önskelista..

Lyssnar på julmusik, kanske lite tidigt men tyckte att det var dags nu. Det finns mycket att säga om julen. Det är liksom en hat/älska högtid. Jag älskar den!

Något som jag älskar också väldigt mycket är att läsa. Först på senare tid jag kan läsa med behållning igen. Hade många år jag inte kunde läsa och försvinna in i boken för ögonen ville inte fokusera på texten och det blev inte samma läsupplevelse som förr. Nu känns det dock som om jag kan det igen när jag träffar på en riktig bladvändare.

Här är några böcker som gärna får hitta sin väg hem till mig. Läs mer om böckerna genom att trycka på författarnamn och titel nedan. Kan känna mig lite avundsjuk på er som inte upptäckt dessa författare än. Ni har härlig läsning framför er framförallt om ni gillar mysterier/deckare.

1. Denise Rudberg – På sex meters djup
pa-sex-meters-djup

Sjätte delen i Denise Rudbergs serie om änkan och åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff!

2. Kate Morton – Huset vid sjön
huset-vid-sjon.jpg

3. Lars Kepler – Kaninjägaren
kaninjagaren
Denna har faktiskt redan hittat hem till oss men otur för mig så är det mannen som läser den först. Jag väntar otåligt. Har tyckt väldigt mycket om de andra böckerna om Joona Linna. Denna har dock fått lite blandad kritik och ska vara betydligt råare än tidigare böcker.

4. Stefan Ahnhem – 18 grader minus
9789137149097_200x_arton-grader-minus.jpeg
Tredje boken om Fabian Risk som arbetar på Helsingborgs kriminalavdelning.

4. Elisabeth Nemert – Vargarnas tid
9789137148168_200x_vargarnas-tid
Brukar skriva historiska romaner med starka kvinnor som huvudpersoner. Brukar aldrig bli besviken och har stora förhoppningar även på denna bok.

5. Ann Rosman – Vågspel
9789100145033_200x_vagspel.jpeg

Sjätte boken om Karin Adler. Ann Rosman brukar förlägga sina böcker till Marstrand men denna ska visst utspela sig på Orkneyöarna.

6. Therese Lindgren – Ibland mår jag inte så bra

9789137149011_200x_ibland-mar-jag-inte-sa-bra-2.jpeg
Bok som min blivande tonårsdotter önskat sig i julklapp. även jag ser framemot att läsa om denna youtuber som har otroligt många fans här i Sverige och som lider av social fobi.

7. Ransom Riggs – Själarnas bibliotek
9789129693560_200x_sjalarnas-bibliotek
Älskar denna ungdomsserie. Första delen går just nu på bio och tyvärr har jag inte hunnit se den. Detta är tredje delen och jag längtar tills den är i min hand så att jag får läsa mer om miss Peregrine och hennes besynnerliga barn. Rekommenderas varmt även för vuxna som gillar övernaturliga inslag.

8. Simona Ahrnstedt – En enda risk
9789137146799_200x_en-enda-risk
Kanske Sveriges enda romanfedrottning och hon gör det så bra!! 🙂

9. Fredrik Backman – Björnstad
9789164204967_200x_bjornstad
Jag älskade ”En man som heter Ove”. Har tyvärr inte läst de andra böckerna efter det men känner mig ganska sugen på att prova på denna.

Tja, inte för att jag inte hade kunnat önskat mig mer att läsa men här är ett axplock. 😉 Måste gå, mannen behöver hjälp i köket.

Ha det fint!