Städning – ett nödvändigt ont

Vi har haft en nattgäst. En av K:s kompisar stannade över natten och de satt väl mer eller mindre på K:s rum långt inpå natten och spelade. Själv städade jag igår, lite mer än vanligt. Under tiden med armen har det blivit mindre av den varan men när två blivande tonåringar tycker att det är stökigt och skapar ett sting av dåligt samvete hos en själv så vad gör man.

Det där med städningen har alltid varit en öm tå hos mig. Det är inte att vi har det speciellt smutsigt för jag är faktiskt ganska bra på att städa när andan faller på och jag gör det väldigt noga. Något som kommer från uppväxten och också erfarenheten från att städa hemma hos andra när jag jobbade inom hemtjänsten för många år sedan.

Det är snarare att det blir stökigt så fort. Det krävs inte så mycket från någon av oss i familjen förrän kaos skapas igen. Det har dock blivit bättre sedan barnen bytte rum i somras. Helt plötsligt har ena dottern tillräckligt stort utrymme för att hålla det mesta inom hennes rum istället för i halva huset. Klar förbättring.

Jag antar också att städning inte är det som prioriteras högst på min lista. Samtidigt vet jag ju att ni är många där ute som håller tipp topp i era hem. Hur lyckas ni och tar ni olika rum för olika dagar? Städning tar tid när jag väl gör det men för att reflektera så är det kanske för att jag städar för sällan? Och alla denna tvätt som bara växer hela tiden. Fenomen med blivande tonåring?

img_1885

Nåja, trots att två blivande tonåringar tyckte att det behövs städas i köket igår (stod en del till återvinningsinsamlingen på diskbänken och en stökig köksö) så lyckades de baka en underbart god chokladkakebrownie som de stolta bjöd på. Men disken då vad hände med den. Jo, den stod kvar efter baket. Under min upprensning av köket som jag tog efter avnjutningen av dagens bak kunde jag inte låta bli att ge en pik varvid min dotter replikerade: Men mamma den tar väl du när du ändå håller på…

 

8 tankar om “Städning – ett nödvändigt ont

 1. Städning ligger längst ner på vår lista. För alla tre. Kan man göra ngt roligare gör vi det. Tror inte man blir lyckligare av att ha ett städat hem, tvärtom kanske till och med. Vet att mamman min städat som besatt under min uppväxt – för vad egentligen?!!?? Undanplockat prioriteras mer. När det väl städas gör vi det tillsammans. Dottern har fått ett poängsystem där hon tjänar poäng=pengar för att hjälpa till så nu är hon också med 😀

  Gillad av 1 person

  • Härligt, det låter bra! Måste säga att jag har försökt att nu i en veckas tid verkligen plocka undan innan jag gör något annat och än så länge fungerar det bra. Nyfiken på poängsystemet, låter bra! 🙂

   Gilla

 2. Tycker egentligen inte så värst mycket om att städa men avskyr, verkligen avskyr när det är ”ostädat” 😊
  Tonåringar = ansvarsområden och dagar då det skall fixas?
  Själv har ju mina små troll nu vuxit upp och har egen kupor och kommer på mig själv med att Sakna det stöket som blir emellanåt
  Löste det på så sätt att jag helt enkelt låter bli att plocka undan efter mig lite här och där, lite då och då 😏 så ser det i alla fall ut som att det Lever någon här 😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s