Drömma går ju..

..om alla de där sakerna som man vill göra eller åstadkomma. Ibland slår drömmar in och ibland tar det längre tid, eller så kanske drömmarna ändras längs vägen. Ibland inträffar de inte alls och det kan vara ok också. Då är det bara att sätta nya mål och kämpa för det.

När jag var liten drömde jag om andra verkligheter. Jag läste mängder av böcker och blev min egna hjälte i oändligt många äventyr. En högst verklig verklighetsflykt. Idag är jag vardagshjälte i det egna livet som så många andra runt om mig.

Saker som ska klaras av, människor som skriver listor, kämpar efter mer och mer för att bli nöjda. Hur många av oss kämpar och kämpar utan att veta vad vi ska nå? Viktigt att sätta mål och uppfylla drömmar tycker jag. Det ska vara realistiskt och genomförbart. Om jag kämpar mot ett mål och lyckas genomföra det känns det en tillfredsställelse i hela kroppen. Och vet du vad! När målet är nått stanna upp och njut av det innan du rusar vidare till nästa sak. Vi är alla värda det!

Att kämpa för kämpandes skull, var ligger tillfredsställelsen i det? Då går det ju aldrig att veta när man kan vara nöjd. Risken är att vi driver på oss själva för hårt. Njuter inte av att vara här och nu.

Jag har ett mål jag kämpar för just nu. Det kan gå hur som helst och hur det än går så kommer jag i alla fall vara stolt i vissheten att jag gjorde mitt bästa men ibland räcker det inte. Det finns alltid andra som är bättre och ingen skam i det. Det betyder bara att någon gång är det jag som är den bättre och en annan gång är det någon annan. Det är livet. Jag lovar att tala om hur det går oavsett resultatet men det dröjer nog någon månad till innan jag vet hur det går.

Var på konferens i veckan i Stockholm och på den ena kvällen pratade Christer Fuglesang. Det tog mer än 14 år innan han kom upp i rymden men han åkte dit efter oändliga förberedelser. Himla häftigt och inspirerande! Ha en riktigt fortsatt bra helg!

 

6 tankar om “Drömma går ju..

 1. Det här med att leva i nuet är ju inte alltid lätt – och att vara nöjd med sig själv, veta att man kan vara det om man gör sitt bästa i alla lägen.
  Men genom motgångar kommer man dit, därför behövs väl livets baksidor.
  En stor och varm söndagskram till dig!

  Gillad av 1 person

 2. Drömma bör man! Bara så länge man inte lägger alltför mycket vikt i det så att man inte kan gå vidare om man inte lyckas.
  Du är klok och eftertänksam så jag tror att vad det än är som du satt som mål så kommer du att göra ditt bästa och säkerligen nå det också.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s