Två produktiva dagar..

..med arbete inom och utomhus. Saker som är dödstråkigt att göra men väl gjorda skänker de en enorm tillfredsställelse inombords. Jag hade flyt igår, rensade hela långsidan, hittade ett igelkottsbo så jag fick dämpa min rensiver lite. Hoppas att jag inte skrämde slag på den stackaren. Dekapiterat mördarsniglar, kört vårens och gårdagens trädgårdsavfall till tippen. Såg nog inte klokt ut. En svart V70 med många och då menar jag många svarta sopsäckar. En del säckar hade komposterat sig rätt bra och luktade därefter.

Rensat mellan plattor, putsat alla fönster (efter ca 1 1/2 år av total nonchalans) och lyckats leka hjälte genom att ta bort en stor hallon och vinbärsfläck på vår fina matta med baddande av vitvinsvinäger och sedan hett vatten på det. Voila och fläcken försvann.

Idag har det pågått i samma anda. Jag har inhandlat myrmedel, pepprat myrgångar, fortsatt att rensa plattor, köpt flis till trädgården. Insåg dock att mina fyra 50 literspisar räckte inte långt. Jag hade nog lätt kunnat köpa 8 säckar till. De är tunga de där säckarna och lätt otympliga.

Tvättat inför min stundande Finlandsresa. Jepp, på fredag åker jag. Resten av familjen stannar hemma. Spännande!

Och det tradigaste av allt är att jag diskat/tvättat våra soptunnor med grönsåpa och vatten. De luktade ju inte mumma direkt men nu luktar de hav. 😉

Det känns riktigt bra. Dock fortfarande inte i armen så jag är mycket mindre både vid mobil och dator fortfarande. Känns som om det går på rätt håll dock.

Inte så mycket träning förutom en morgonpromenad men som sagt, ändå rätt aktiv.

FullSizeRender 40

Köpte en grön växt till utebadet också samt en pelargon och lavendel till framsidan.IMG_0721

Se! Det blir en helt ny trädgård, bara en liten plätt kvar att rensa nu.IMG_0725
Placerat ut både myrdosa och gift. Har en känsla av att jag tog kanske lite mycket pulver men jag hoppas att det hjälper. Myrorna finns på ett antal ställen i trädgården och de syns här och där. Inte bara på de vulkanliknande sandhögarna utanför även för att plattorna sakta börjar sjunka neråt. Underminering på hög nivå men nu ska de väck!!!IMG_0722Blev inget odlat i bädden i år men ringblommorna från förra året dök upp och de är verkligen en fröjd att se på. Färger som gör en glad!

Ha en fortsatt fin vecka!

3 tankar om “Två produktiva dagar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s