Släktforskning..

..är otroligt kul när tid finnes. Denna vecka har det hänt både det ena och det andra. Jag har varit och besökt en släkting till mig. Hon hittade mig via bloggen för ca ett år sedan. Det visade sig att vi hade en gemensam anfader på min morfars mors sida,  ”So-Knuden” som jag skrivit om i två tidigare inlägg, del 1 hittar du här  Knut Persson från Böglarehult och del 2 här. I måndags var jag utanför Kristianstad och besökte henne. Det var några trevliga timmar och som ytterligare överraskning dök det upp ännu en avlägsen släkting som jag inte träffat innan. Hon hade med sig ett fotoalbum men visste inte vad alla personer där hette. Döm om min förvåning när jag upptäckte ett fotografi av min morfar Otto och hans syster Hilma när de inte var så gamla. Det är otroligt spännande med fotografier. Synd bara att det sällan eller aldrig står några namn på korten.

Nu har jag fått kontakt med ytterligare en släkting via bloggen fast som är släkt med mig genom min morfars fars sida. Så snart det lugnar ner sig i armen tänkte jag försöka ta reda på mer om hennes farfars far och farfar. Framförallt var i Örkened de bodde och sen kanske det blir en tur uppåt skogarna med min nyfunna släkting och hennes föräldrar.

Jag och min mamma har redan kört runt både i Graveboda, Lilla Bökön, N Duvhult, Åbuen, Östra Flyboda och Olastorp för att se var släkten har bott någonstans. Spännande! Det enda jag hoppas är att försöka hitta fler fotografier på släkten så att de inte bara hamnar hos någon som slänger bort dem. Det vore synd men jag tror tyvärr att det kanske händer alltför ofta. Vad vet du om din släkt?

FullSizeRender 37.jpg

Hilma f 1905 och Otto Wilhelm Nilsson f 1902, min morfar.

7 tankar om “Släktforskning..

  1. Jag vet faktiskt inte så mycket, men du har upplyst mig om en del, tack för det! 🙂 Jag tycker det är svårt att hänga med ibland i hur släkter hänger ihop och vem som är vem. Mina svärföräldrar har lagt ner en massa tid på att släktforska och frågar ibland om jag verkligen inte vet mer… Så jag borde kanske, det vore ju lite roligt. Inte nödvändigtvis för biologin men för historierna, personporträtten. I den mån de finns förstås. Så tack igen!

    Gilla

  2. Hej! Trevlig blogg du har! Jag hamnade här av misstag, sökte efter en man vid namn Nils Thomasson, också denne Nils från Örkened. Ser att din mormor är född 1905 och i Örkened? Min mamma var född 1905 och jag äger hennes gruppfoto från konfirmationen. Har du din mormors? Annars skickar jag gärna en inscanning av ”mitt”, antagligen…eller kanske…finns din mormor med där.

    Vänligen,

    Birgitta Elfgren, Dalby

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s