Första semesterdagen..

..avslutades igår och den var betydligt mer produktiv än denna dag har varit hittills. Utanför vräker regnet ner och det är verkligen inget väder man vill vara ute i.

Men för att återvända till gårdagen. Då det var det dags för stundande soptömning, rensade jag ut bland skafferivaror, kryddor och kylvaror tidigt på morgonen. Kalla det förberedelsearbete inför kommande ickeplanerade rengöring. som kommer att äga rum någongång i framtiden 😉

Sedan gjorde vi något som vi lovat E sedan hennes födelsedag, åkte till Skånes djurpark. Främst för att besöka Fåret Shaunlandet som öppnade för ett par veckor sedan men även för att gå en runda bland djuren.

IMG_0265
Barnen fyller i sina upptäckarpass. Regnet låg i luften och det kom en och annan liten skur, som när vi satt inomhus på Björnberget och åt lunch. Annars var det uppehåll i stort sett hela dagen trots att väderleksrapporten lovat regn hela eftermiddagen.
IMG_0673
Fåret Shaunlandet var inte stort men allting kring det hela var oerhört välgjort och det var roligt att åka ”traktorturen” då det var en stor portion humor med i allt som var gjort. Skånes djurpark har förvaltat Fåret Shaunkonceptet väl. Både E 10 år och K 12 år samt vi båda vuxna ger två tummar upp.

Mycket av attraktionen är att åka traktorturen och den är välgjord med humor.

IMG_0352
IMG_0358Bästa mannen! ❤ Vi hade tagit te med oss och tog en liten rast när barnen utforskade på egen hand.

Frånvaron av den stekande solen gjorde också att vi fick se de djuren som vi inte brukar få se annars som räven, järven, vargen, mårdhunden osv. En fördel med det instabila vädret med andra ord. 🙂

IMG_0268

IMG_0670En rådjursbock, otroligt vacker!

IMG_0323
Ser ni björnen som klättrat upp i trädet? Vi stod där en lång stund för att se om han skulle komma ner och till sist gick vi. Det är i alla fall väldigt mycket björn för det lilla smala trädet.

Huggorm bakom glas betydligt trevligare att se på och sedan en snok som vi har gått om här hemma. Även fast jag inte gillar ormar kan jag inte låta bli att tycka att de hade haft det mycket bättre ute i det fria. Fast just det här med djurparker är en kluven inställning för mig. Det finns ju också de djurarter som inte skulle existera längre om det inte varit för djurparker.

IMG_0667
Vi kollade också in den spännande rovdjursflygningen, först med en tornfalk och sedan ett par korpar som trots sin storlek enbart var sju veckor gamla. IMG_0664

Kolla in Hiri tornfalken för hon är verkligen majestätisk trots sin ringa storlek.

Det blev verkligen en bra lyckad första semesterdag och det skönt, för häromdagen kände jag nästan panik över att det nu är semester. Jag vill verkligen förvalta dagarna på bästa sätt och ska försöka göra det bäst genom att försöka vara så mycket i nuet som möjligt och inte tänka så långt fram.

6 tankar om “Första semesterdagen..

  • Rovfågelsflygningen var verkligen helt fantastiskt och vilka kunniga djurvårdare som arbetar där. Fåret Shaun var också väldigt välgjort, kanske väl kommersiellt med alla saker som fanns till försäljning också men jag förstår ju varför och det var oerhört snyggt gjort. 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Jag är nog inte så kluven till djurparker, jag tycker helt klart att utgångsläget är att djur har rätt till ett liv i frihet. Sen finns det parker som riktar in sig på att rädda utrotningshotade arter, eller som farmen på Gotland som tar sig an djur som farit illa eller liknande. Som du skrev; då finns det ju en poäng. Men att ha stora havsdjur i små bassänger eller stora rovdjur i inhägnader, det ser jag annars inte mycket poäng med.
  Men det verkar inte riktigt på bilderna som att Skånes djurpark har den inriktningen heller.
  Sen är jag ju extremt dubbelmoralisk som gärna skulle klara mig utan allt vad ormar heter….. Inte ens dina bilder kändes ok, det kryper i hela mig 😉

  Gillad av 1 person

  • Det med ormarna bakom glas kändes faktiskt helt okej. Kanske är att jag träffat på så många ormar både förra året och detta så jag börjar vänja mig. Skånes djurpark tror jag ändå för de allra flesta djur har ganska stora områden de kan springa runt i. Inte alls som Köpenhamns zoo som visserligen har blivit bättre men som för en sisådär 10 år sedan var fullständigt katastrofal. Önskar dig en fin söndag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s