Ibland sitter jag och ..

..tycker lite synd om mig själv, som nu. Mannen håller på att laga kvällsmat. Jag borde nog göra något annat än att sitta här och skriva men jag kan liksom inte riktigt förmå mig att göra det. Jag har sötsug och känner mig lat och det är faktiskt så att jag praktiserar mina överlevnadsinstinkter. Jag läste om det tidigare idag.

”Sötsug och lathet är båda, hur konstigt det än må vara, överlevnadsinstinkter. Den söta smaken signalerar att maten är full av näring och energi som vår kropp behöver, därför säger vår hjärna till oss att leta mer om vi väl fått upp ögonen för något sött. Att röra på sig kostar å andra sidan energi. Gör vi av med energi måste vi tillföra mer. I naturen skulle det innebära att vi behöver ut och jaga eller leta mer mat, vilket i sig också kostar energi. Därför vill inte kroppen att vi slösar med energi i onödan. Se på lejonen. De ligger mest och latar sig-spar energi tills de behöver jaga nästa gång”

Citat från boken ”Stark Inifrån och ut på 12 veckor”

Jag känner att jag nog får praktisera överlevnadsinstinkterna lite till innan jag tar mig i kragen och ägnar mig åt betydligt bättre saker. Önskar er en fin fredagskväll!

4 tankar om “Ibland sitter jag och ..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s