En födelse..

Det är den 202:a dagen på året. Det är varmt ute, inne i förlossningssalen råder svalkan. Kvinnan som ligger i sängen har långt brunt hår, de guldbågade glasögonen ligger på bordet bredvid. Trots att det är svalt pärlar sig svettdropparna i hennes panna och hon tar i all för vad hon är värd.

-Sista krystet nu, kom igen uppmanar barnmorskan henne.

Hon krystar och något glider ut. Ytterligare ett ljud sällar sig till rummets ljudflora,  skriket av en flicka. Röd och skrynklig med brunt hår på huvudet. Kylan slår mot hennes kropp. Barnmorskan tar emot henne.

Någon räcker en sax till den nyblivna pappan, ber honom att klippa av navelsträngen på sin nyfödda skrikande dotter. Sedan går allt på rutin utom för de nyblivna föräldrarna. Flickan mäts och vägs, mamman ligger andfådd på sängen i landstingets stora vita särk, ivrig över att få se sin dotter. Ivrig att få känna hennes hud mot sin.

Nu, nu äntligen lämnar sköterskan över det lilla knytet till sin mamma. Förundrad ligger hon där i sängen, den nyblivna pappan står bredvid. Båda ser på sin dotter, förundrade över det de nyss har upplevt och samtidigt infinner sig en stor ansvarskänsla hos henne som nyss blev mamma. Att nu är det hennes uppgift att finnas där för den lilla röda varelsen som ligger i hennes famn. Flickans mun, ja hela hennes kropp söker sig instinktivt efter föda och när hon finner mammans bröst börjar hon suga rytmiskt….

FullSizeRender 35

Ingen vet vad livet kommer att erbjuda henne men just där och då har det hänt ett mirakel och mamman vet att hon och mannen kommer att göra allt som står i deras makt för att finnas där för henne. För så stark är kärleken mellan ett barn och sina föräldrar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s