Om du var min vän..

..vad skulle du säga då? Skulle din vänskap vara kravlös eller full av förpliktelser, saker som tvunget skulle uppfyllas för att passa in i din vänskapsmall? Vad skulle hända om jag inte uppfyllde kraven?

Antagligen skulle du inse att jag inte är en vän för dig. Skulle du tala om det för mig? Tveksamt.

Skulle jag sörja? Ja men antagligen inte så länge. Kanske mest för min egen fåfängas skull. Att jag inte var värd din vänskap. Eller om vi vänder på det. Du kanske inte var värd min. Eller om vi helt enkelt inser att vi inte var rätt för varandra.

Jag tror på kravlös vänskap. Jag känner att vi ställer så många krav på oss själva tillräckligt ändå.

Under mitt liv har jag träffat många människor som jag gillar, som jag skulle vilja umgås mer med än vad jag gör. Tiden räcker inte alltid riktigt till känner jag. Inte med den tid det tar att även göra saker med familjen, följa med barnen, få tid med sig själv och ensamtid med mannen. Familjeliv helt enkelt.

Prioritera annorlunda tycker kanske du. Jag har familj och jag har tid med mina vänner.

Fint jag köper det men jag är inte du.  Det är ok för vi är inte samma person.

Jag är tacksam för er som jag kan kalla mina vänner och jag är tacksam att fast det tar tid ibland mellan gångerna så är det precis som om vi träffades igår.

Vänskapsband kan inte stretchas hur långt som helst och det är en risk jag är beredd att ta. Det känns som om det finns rätt så bra stretch ändå. Tur det, för annars hade jag nog inte haft så många vänner kvar. ❤

 

10 tankar om “Om du var min vän..

  1. Jag orkar inte ha ett stort umgänge. Att ständigt ha bjudningar och vänner hemma skulle jag inte stå ut med. Jag har med åren blivit en ensamvarg och lider inte av det. Jag har några få riktiga vänner och det är nog för mig. 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s