Nimis i landet Ladonien

I Skåne ligger landet Ladonien som utropades till en självständig stat den 2 juni 1996. Landet är inte erkänd av andra länder men det är ett spännande ”låtsasland” lokaliserad i Kullabergs naturreservat och grundat av konstnären Lars Vilks. Nationalsången är ljudet av en plums när man kastar en sten i vattnet.

I hjärtat av Ladoninen ligger konstverket/skulpturen Nimis som består av insamlad drivved och runt 160 000 spikar.

Att göra en utflykt till Nimis är som att besöka en helt annan värld. Vi åkte dit igår men kunde lämna passen hemma. Vi var 4 vuxna och 12 barn och tillsammans hade vi det helt fantastiskt.

IMG_9552Resan börjar vid Himmelstorp och stigen ner till Nimis är markerad med gula prickar och N. Det är nog ca 20 minuters promenad dit och det tar längre tid hem på grund av alla backar.
IMG_9562Det är smalt på sina ställen och vandringen inne i Nimis tar sin början.
IMG_9587Jag och E tittar ner på mannen som verkar ha det ganska behagligt där nere. Tornet ni ser rakt framför er och närmast stranden, det var jag uppe i. Även K och E var där uppe.  Gäller nog att ta det väldigt försiktigt.

IMG_9590

IMG_0255Barnen roar sig med förutom att klättra i torn även med att titta på krabbor och räkor.
IMG_0207

IMG_9569

IMG_9597

Vägen tillbaka känns i benen men vi tillbringade lätt några timmar härnere. Vi var förberedda och hade tagit med pastasallad till barnen, mackor och kanelgifflar och vi hade som sagt tur med vädret. 🙂 Helt ofattbart att någon byggt detta men samtidigt otroligt häftigt. Rekommenderas varmt. Eftersom Nimis är byggd 1980 och inte direkt underhålls längre så gäller det nog att passa på om man vill besöka det. Svårt att säga hur pass länge till det kommer att vara tillgängligt innan det rasar ihop.

Önskar alla mina läsare (som inte är så många men helt fantastiska. 😉 ) En fortsatt bra dag!

9 tankar om “Nimis i landet Ladonien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s