Årets första bad..

..i sjön, fast inte för mig. Jag stod och tittade, på säkert avstånd. 🙂 Om jag ska bada vill jag helst ha 25 grader, men det klart att förra året var det inte mer än 16 i Saima och det gick bra det också. Fast då fanns det åtminstone en bastu att gå in i. Badar du i alla väder och oavsett temperatur?

IMG_9483
Fina tjejer som känt varandra sedan förskolan och vänskapen har blivit starkare med åren.IMG_0198IMG_9502

IMG_95233 klasskompisar på vift! Förstår inte riktigt hur de orkade vara i så länge de. Minst 35 min och närmre 45. De verkade inte frysa konstigt nog.

15 tankar om “Årets första bad..

 1. Jag är en fruktansvärd badkruka – idag! Men när jag var barn så kunde jag bada tills läpparna var blå i svinkallt vatten. Tror inte att man kände hur kallt det var. Det var bara roligt helt enkelt!

  Gillad av 1 person

 2. Här får vi vara glada om vi kommer upp till 20 grader i vattnet, men det är inte förrän i juli vi kommer så långt… Mellan varven biter jag ihop och kastar mig i för skönt är det ju! När domningen släpper 😉

  Gillad av 1 person

 3. Jag växte upp delvis alldeles vid Vättern, en riktigt kall insjö, så som barn hade jag inte så stora krav på temperatur. Det fanns mindre, varmare insjöar som tex simskolan ägde rum i, men de var mörka och brunfärgade och jag fick lätt ångest över att inte se vad som fanns under mig så jag föredrog kylan 🙂
  Nu minns jag inte när jag badade ute senast. Men det beror egentligen mer på att jag inte trivs i kroppen och vill vara bland människor än kanske gradantalet. Jag får jobba på det…

  Gillad av 1 person

  • Det där med kroppen känner jag igen. Kanske jag skyller på gradantalet. I Saima mitt i skogarna kan jag minsann bada i 16 gradigt vatten men då är ingen som ser en direkt och sedan är det ju bastu innan. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s