När jag skriver gör jag det för.

…min egen skull. Jag förstår att inlägg kommer att tolkas olika beroende på vem som läser. Vilka erfarenheter de har sedan tidigare. Jag har aldrig reflekterat över det.

Jag blir glad när jag ser att folk läser det jag skriver, skrivandet är en stor del av vem jag är.

En del har sagt till mig att de inte vill läsa. De tycker att det känns för privat, att jag ibland skriver saker som passar bättre i en dagbok. Jag kan tolka det som omtanke eller som att de tycker att jag är dum som lämnar ut så mycket av mitt liv. Det är helt ok vilket som. Jag skriver för min egen skull.  Helt ok om ni inte vill läsa, men ni får gärna. Ibland tänker jag att jag kanske borde börja om med den helt ny blogg, en helt anonym bara för att kunna skriva allt jag verkligen känner för utan att bli ”dömd” (låter konstigt men kom inte på ett bättre ord). Jag tror att jag stannar kvar på denna bloggen även fast många vet vem jag är. Det begränsar faktiskt mina områden lite även om ni kanske inte tror det. 😉

Hade jag fått välja hade jag nog gärna skrivit en bok. Drömde om det när jag var liten men har aldrig ens kommit på vilken genre jag skulle skriva i. Tror det är en dröm som förblir en dröm. Hade jag skrivit hade det nog varit om känslor, om att känna sig utanför men att till sist hitta sin plats. Det finns en plats för alla, till och med när man tror att det inte finns. Vägen dit kan ibland vara krokig och lång men det gäller att behålla hoppet. Den dag man förlorar hoppet finns det inget kvar att hålla sig kvar i förutom hopplöshet och tvivel.  Ni hör själva, hopplöshet och tvivel känns som ganska dåliga byggstenar.

Jag har lite inlägg att göra och lite inlägg att läsa ifatt och kommentera. Tack alla ni som redan följer min blogg och kommenterar och även ett stort tack till er som läser mina inlägg. Jag hoppas att ni kommer att fortsätta att titta in då och då för att se vad som händer i mitt liv.

Bloggämnena har varit minst sagt spretiga och handlat om allt mellan himmel och jord. Min första inriktning som handlade mer om träning har nästan uteblivit. Vem vet kanske det kommer tillbaka snart. Hoppas att ni vill fortsätta följa med mig på min resa genom livet för det kommer nog att fortsätta i samma anda. Kram!

IMG_9328Apropå något helt annat. Såg dessa ätliga grodor (jepp, stod på skylten) på Skånes Djurpark idag. Har faktiskt aldrig smakat en groda men det kanske är gott?

 

20 tankar om “När jag skriver gör jag det för.

 1. Jag tycker du ska fortsätta skriva så som du gör, jag tror att man måste vara sann mot sig själv. Vissa hittar ett sätt att öppna sig och kan ex göra det i en blogg, andra har kanske inte för vana att öppna sig och berätta hur det är och det är deras väg.
  Det där med att skriva en bok, kanske inte sådan dum idé, du behöver inte veta i vilken gener du ska skriva in, du är inte den första i så fall 😀 Vissa författare vet knappt själv vilken gener de känner sig hemma i. Det gör inte jag heller, fast då är jag bara på mitt första manus 🙂

  Det är din blogg så gör den din också och fortsätt där du känner att du trivs.

  Gillad av 1 person

 2. Om somliga anser att du skriver för personliga saker så kan somliga faktiskt låta bli att läsa. Och somliga har (tur nog för dem) inte råkat ut för de mer utlämnande bloggarna som finns på nätet….Undrar om samma somliga blundar för allt annat i världen som är utanför boxen…

  Gillad av 2 personer

 3. Det är ju själva tjusningen för mig som läsare av just en blogg om allt möjligt 😊 så roligt att få ta del av andras tankar och reflektioner ju 💙 fortsätt och gör som du själv vill så blir det oftast bäst 😊 kram

  Gillad av 2 personer

 4. … och jag tycker om sådana bloggar! Och din blogg som jag ganska nyligen ramlat över. Personligt tror jag på, och det att man skriver med hjärtat. Att man delar med sig men inte lämnar ut, varken sig själv eller andra. Tack för att jag får läsa!

  Gillad av 1 person

 5. Vi åt grodlår i Gbg – gott 😊
  Skriv som du vill. Vill man inte läsa gör det inte. Skit i jante och allt vad det heter. Människor har sådant behov att inte gå ur sina boxar och inte visa sina svaga sidor. Det hjälper ingen. Då är vi alla helt ensamma. Dela med dig – det hjälper alltid någon. Kram Ewa 💛

  Gillad av 1 person

 6. Jag älskar träning men….att ständigt referera mina träningspass skulle ju bli urtrist för både mig och den som eventuellt läser. Skriver man i en blogg så lämnar man ju ut sig och kanske är det just det som är grejen! Jag får ofta försvara mig i umgänget med släktingar och vänner varför jag vill skriva om saker och ting! Låt bli och läs tänker jag om det inte känns intressant! Verkar så jobbigt att faktiskt lägga ned energi på att irritera sig på något som kan undvikas!! Skriv på!! =)

  Gillad av 1 person

  • Haha, gröna grodor var mitt favoritgodis när jag var liten. Jag brukade alltid få det när jag klippte mig när jag var liten. 🙂 Låg en liten butik precis bredvid frisören!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s