Känner du dig annorlunda?

I 9 veckor och 3 dagar har jag varit utan min dagliga tablett. Inga fler symtom, inga konstiga humörsvängningar, inget illamående och ingen huvudvärk. En vecka efter att jag tog den sista tabletten var symptomen borta. En del har undrat om jag känner mig annorlunda? Nej, det gör jag inte. Jag känner mig som samma gamla vanliga jag. Både med och utan tablett.

Jag är lättad och tacksam, för jag vet att många andra som försökt slutat med SSRI inte har kunnat löpa linan ut. Jag är glad att jag vågade prova och för att mörkret inte har återvänt. Det ser jag som ett tecken på att jag inte behöver äta dem mer. Jag försöker kompensera på andra sätt för att upprätthålla en bra hälsa. Jag går ut på promenader, försöker se lyckan i det lilla. Strunta i om det inte är helt rent i hörnen eller om trädgårdsplattornas kanter svämmar över av grönt. Det betyder inte att jag inte är medveten om det, men alla saker tar sin tid och det är inte min högsta prio.

En del har sagt till mig, att du mådde väl inte så dåligt. Det syntes inte på dig och det är väl det man vill upprätthålla in i det sista. Fasaden, självförnekelsen etc men faktum är att jag vill aldrig mer må så dåligt som jag gjorde då. Jag vill inte heller vara utan erfarenheten. Den gjorde mig till en klokare och starkare människa. Tänk på att skenet bedrar ganska många gånger och människor som du kanske uppfattar som kalla och oengagerade kanske bara bär på en börda som behöver bearbetas.  Var rädd om dina medmänniskor och framförallt var rädd om dig själv. Vi är värda att älska oss själva. Genom att älska oss själva visar vi också våra barn att de är värda det samma.

IMG_9176Från dagens promenad!

 

9 tankar om “Känner du dig annorlunda?

 1. Så klokt!

  Att inte döma är min väg, den vägen hade jag inte innan 2011. Man måste vandra genom skit för att komma fram till att man inte kan tro sig veta hur andra har det.

  Kram

  Gilla

 2. Efter ett utmattningssyndrom så förstår jag dig precis. Starka, tuffa Pia som ser så jäkla frisk ut kan väl inte må så dåligt att hon måste vara sjukskriven i evigheter?? Den svåraste ”sjukdom” eller åkomma man kan ha är den som inte syns. Det är bättre att bryta en arm så det blir mer greppbart vad som felas. Det låter som om du har hittat bra balans i alla fall. Promenader är healing för själen!!

  Gillad av 1 person

  • Tack Pia, promenaderna är jättesköna! Hoppas också att hitta tillbaka till att träna styrka igen men en sak i taget. Har också lyckats jobba heltid nu i 3 år men det var skönt att också kunna göra sig av med de antidepressiva och våga lite på mig själv och ersätta dem med annat. Har lärt mig de senaste åren att balans är viktigt. I höstas mådde jag dåligt igen och irrade runt och stressade upp mig och tänkte först höja min medicindos men som du förstår använde jag min erfarenhet från min tidigare sjukskrivning och gjorde något helt annat. Eftersträvan av balans och till med att sluta äta SSRI. Jag känner mig riktigt stark nu till själen. 🙂 Till något helt annat, wow, vilken inspiration du är (kollade in på din blogg). Häftigt med att vara fit i din ålder! Man kan ju tänka att det aldrig är för sent. 😉 Roligt att du vill följa min blogg, ser framemot att följa din och få inspiration så att jag börjar göra mera igen förutom promenaderna och joggingen. Ha en fantastiskt dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s