Minisemester i Köpenhamn – dag 2

Köpenhamn är så mycket mer än Ströget och Nyhavn. På dag nummer 2 gick vi till Fisketorvet och tog hamnpromenaden in mot de mer centrala delarna av Köpenhamn.

IMG_9873

Där hittade vi denna fantastiskt roliga ”klätterställning” som samtliga i familjen provade på.

IMG_9002

IMG_9876Vi såg en kajakrutschbana, spännande men såg lite farligt ut. Undrar om den är välanvänd?

IMG_9878
Väl uppe på bron tittade vi tillbaka. Jag kan varmt rekommendera att gå här. Så fint!

Målet var att besöka Vor Frelsers Kirke som ligger i stadsdelen Christianshavn.

IMG_9904IMG_9896På vägen dit gick vi längs Christianshavns kanel. Lika fint som i Nyhavn men mycket mindre folk och kanske inte lika många restauranger.

Vi tog en fika på vägen för att orka gå ända upp i kyrkans topp och utsikten från Vor frelsers kirke var underbar. Sista biten går man utanför tornet i en spiraltrappa. Magiskt. För två vuxna och 2 barn (mellan 8-14 år) betalade vi 110 DKK. Det var trångt upp till kassan men väl efter det var det hur lugnt som helst.
IMG_9907IMG_9077IMG_9043IMG_9919IMG_9917IMG_9918IMG_9921
Efter besöket i kyrkans topp begav vi oss till Copenhagen Streetfood för att äta lunch.
IMG_9094
Smockat både ute och inne och vid vissa matstånd ganska lång väntetid, men gott var det. IMG_9937Mätta och trötta gick vi längs vattnet. Kollade bland annat in Standard där färjorna stannade förr. Det blev också en runda vid Kungens nytorv och längs Ströget innan det blev dags att gå tillbaka till hotellet. Två dagar med mycket steg känns verkligen i bena.

Dag 3 åkte vi hem, stannade till på Boulebar i Malmö för lunch och boule men det är en annan historia. Lyxigt att kunna ha en sådan här lite semester mitt i veckan och ändå kunna spendera en hel dag hemma innan det är dags igen. Vad har ni gjort i helgen? Njutit av det vackra vädret, hoppas jag. 🙂

 

4 tankar om “Minisemester i Köpenhamn – dag 2

  1. Väldigt många fina bilder från en fin stad! Har fina minnen också härifrån, reste mycket med ex-maken. Vet inte när jag kommer att ha råd att resa nästa gång, men det gör inget – jag tycker jag har ett bra liv nu ändå. Stora förändringar väntar fortfarande, som om skilsmässan inte var nog – men vi mänskor klarar rätt mycket.
    Kramar till fina dig!

    Gillad av 1 person

    • Tack Carina! Hoppas att det går bra för dig med jobbet. Har ni fått något mer besked? Sant, vi människor är rätt sega av oss, även vi som är snälla. 😉 Kramar till dig också finaste Carita!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s