Det osynliga barnet

1 år sedan jag skrev detta inlägget men ändå högst aktuellt

Fru Månsson

detosynligabarnet

Ni som läst Tove Jansson kanske minns det osynliga barnet som så småningom börjar synas igen. Tyvärr finns det många osynliga barn därute och för vissa fortsätter det upp i vuxen ålder.

Vissa barn är osynliga för att ingen orkar lägga märke till dem. Det kan bero på många olika saker, ett exempel kan vara ett syskon som tar större plats eller kanske andra problem inom familjen. Barnet ser till att inte vara till besvär och känner instinktivt att mamma och pappa inte orkar med det.

Det osynliga barnet har ingen att dela sina känslor med och det leder till ett stort inre kaos. Kanske har det fötts eller kommit in i en period när det egentligen inte finns plats för något barn. Det är så mycket annat som pockar på föräldrarnas uppmärksamhet.

Det som främst kännetecknar det osynliga barnet är snällheten och det blir också en grundstrategi. Barnet har svårt för att…

Visa originalinlägg 361 fler ord

2 tankar om “Det osynliga barnet

    • Det gör den. Jag känner att jag på många sätt varit det osynliga barnet under min uppväxt men det har ju också gjort att jag är den jag är idag och precis som du ganska snäll. Världen behöver faktiskt mer snällhet! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s