Landet ingen vill besöka..

..men ändå är det många som reser dit, ofrivilligt. Besökstiden varierar från månader till flera år. Kvinnor är i majoritet men även en och annan man poppar förbi då och då.

Varje resa är unik för vi människor är unika! Vi har olika förutsättningar för resan in i det okända. Vägen dit skiljer sig och vägen tillbaka är inte självklar.

Jag var där en gång men det är ett tag sedan. Jag lärde mig något på färden som jag inte vill vara utan. Kanske jag inte hade tyckt samma sak om det handlat om år. För min del var det kortare tid.

Att bevara det yttre är viktigt, in i det längsta ska det finnas där.  Att bevara den yttersta fasaden är viktigt om du så ska dö på kuppen. För så länge det verkar normalt är allt normalt, eller?

Jag tänker på det ofta, att vi lever i ett samhälle där det känns som att stress premieras, tider är till för att hållas och tillgängligheten är hög. Saker som styrs av pengar. För pengar är tid. Hur kommer det sig att vi värderar pengar högre än vårt eget och andras mående?

Besöken till landet där ingen vill vara kostar också pengar. Men det kostar också mycket mer i helt andra värden.

Vi vill finnas där för allt och alla. Vara perfekta på så många sätt för att vi inte förstår att vi är perfekta som vi är. För att vi inte förstår att det finns människor runt omkring oss som tycker om oss som vi är. Du behöver inte slå skruv på dig själv, ibland måste du finnas till för dig själv. Låter det själviskt? Låter det enkelt? Jag vet att det inte är det.

I Utmattningslandet får du lära dig saker på nytt. Du måste stanna upp och tänka efter på ett helt annat sätt. Vad du gör, hur du gör och vad som är viktigt för att upprätthålla en balans i livet. Det tar tid men det är den enda vägen. När du är tillbaka måste du hålla dina nya erfarenheter levande, för annars kan det bli en tripp till och då kanske besöket blir mycket längre.

IMG_8386

 

2 tankar om “Landet ingen vill besöka..

  1. Fint skrivet! Jag har inte varit i det där landet, men känner att besöken varit snubblande nära några gånger… därför försöker jag nu tänka efter och fixa det så att jag slipper att åka dit.
    Kram till dig!

    Gillad av 1 person

    • Tack :-), jag har varit där en gång och lite på återbesök en andra men jag vill tro att jag lärt mig. Dessutom fångade jag och min omgivning upp signalerna innan det gick för långt. Värre för dem som inte fångat upp sig i ”tid”. Kram på dig!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s