Jag älskar Mumin…

..och tror det är en del av att jag vill ha lite av det finska hos mig. Kanske på grund av att  jag har rötter i vårt östra grannland genom min finska pappa. Han var finsk medborgare tills han fyllde pensionär sedan blev enklare för honom om han blev svensk. I grund och botten kommer han alltid att vara finsk.

Carita kör just nu en mumintävling där man kan vinna en muminhandduk och jag kan bara hoppas på att turen är på min sida. I väntan på besked (tar 7 dagar till innan tävlingen är avgjord), bjuder jag på mumiebilder från hemmet.

Muminbilder menar jag naturligtvis, men tyckte att det var kul att editorn hela tiden försöker göra om mumin till mumie. Mumin är ju vit precis som mumien. 😉

IMG_8638

Är egentligen inte så mycket för småplock men i vårt sovrum bredvid min sida av sängen, har jag en hylla där jag har gått all in. Ingen tanke bakom, bara saker jag älskar och som jag blir glad av att titta på! Har nog de mesta mumiefigurerna också som plastfigurer.
IMG_8640

Här hemma kör vi såklart muminmuggar också, synd bara att de är för små för att vara riktiga tekoppar. Då blir det de som står ovanför, på andra hyllan istället. 🙂

IMG_4085

Vi har träffat muminfamiljen också, ett måste om man har barn och besöker Finland. Här poserar K med muminmamman för några år sedan. K har blivit äldre men jag skulle nog tro att muminmamman som trots sin höga ålder (tror hon föddes på 40-talet) fortfarande är och kommer att förbli totalt rynkfri. 😉

Gillar du mumin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s