En del rastar hundar eller..

så kan man göra som min man och rasta sin fru..

Vi gick en runda på 7 km igår i mannens tempo. Eftersom jag är 158 och mannen närmare nästan 30 cm längre blir det till att småspringa emellanåt. För tillfället har vi skippat det där med nöjespromenader utan det är ren motion som gäller. Pulsen åker upp och mannen ser roat på när jag springer upp och förbi honom.

De gånger jag ”springer” förbi brukar jag nonchalant titta bakåt och undra varför han är sölig och så fortsätter promenaden lekfullt framåt. Igår hade mannen deklarerat att vi borde gå minst till skolan för att åtminstone komma upp i en timmes promenad. När vi närmade oss skolan och jag såg den på håll, undrade jag om vi inte kunde vända men istället vek vi av och gick runt skolan istället.

Sista biten på väg hem var det blåsigt och det började småregna. Överhuvudtaget blev det inget strålande väder som jag hoppats på utan ett riktigt aprilväder. Det var bara snön som fattades.

Totalt blev det näst snabbaste promenaden mellan 6-8 km någonsin enligt Runkeeper. 7,23 km på tiden 1:06:47 och ett genomsnitt på 6,49 km/h. Hejdå till 387 kalorier och hej till ett steg i riktningen bättre kondition och hälsa.

Väl hemma var jag svettig och röd i hela ansiktet.En riktigt hastigt promenad är minst lika bra som en löptur på många sätt. Trädgårdsarbetet sköt jag upp. Istället tillbringade jag en behaglig eftermiddag inomhus med minimal nivå av stress och av att göra mer eller mindre ingenting. Ibland är det också skönt! Önskar er alla en riktigt fin vecka.

IMG_8594
Magnolian har fått knoppar! Ibland önskar jag att jag hade detta vackra träd hemma.FullSizeRender 14

Hittade fågelholkar på skolan och fick springa ifatt mannen som var i ”motionsmode”.FullSizeRender 15

Äntligen på väg hem. 🙂

2 tankar om “En del rastar hundar eller..

    • Ja, promenader är alltid roligare med sällskap tycker jag. Om jag går själv blir det med musik i öronen, blir ju nästan som sällskap fast inte riktigt. Holkarna vara verkligen jättefina, sådant jag blir glad över att träffa på. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s