Att inte kunna andas..

..ordentligt måste vara fruktansvärt. Oron över att inte få luft som gör det värre.

K ringde från skolan imorse och ville att jag skulle hämta henne.  Hon hade svårt med andningen. Jag undrade om hon hade tagit sin medicin. Det hade hon. Jag frågade igen om hon hade tagit den ordentligt ( häromdagen såg jag henne inhalera sin medicin och det såg inte riktigt rätt ut). Hon trodde det men sa att när morgonstressen kommer över henne kanske det inte alltid går rätt till.

Jag hämtade henne på skolan. Hon kunde ha tagit sin luftrörsvidgande medicin men eftersom vi hade den årliga astma och allergiläkarkontrollen på eftermiddagen var det inget alternativ. Kallelsen innehöll specifik instruktion att undvika sin astmamedicin om möjligt.

Vi dyker alltid upp 30 min innan bokad tid för att K ska göra ett spirometritest. Testet visar andningskapacitet före och efter luftrörsvidgande medicin. Lämpligt nog fick sköterskan också se K:s inhaleringsteknik och som jag misstänkte var den inte korrekt. Skönt att K fick en uppfräschning i hur det ska gå till. Kanske det kommer att bidra till lättare andning framöver.

IMG_8607

På barnmottagningen finns den här fina bilden på väggen.IMG_8608

K blåser för allt hon är värd.

Det är inte lätt att vara pälsdjursallergiker i en klass där nästan alla har pälsdjur. I K:s fall är katt värst, följt av häst och hund. Jag vill att hon ska förstå vikten av att ta sin medicin ordentligt för att må bra och jag hoppas att hon fick en påminnelse om det idag. Hon är ändå 12 år och tillräckligt stor för att hantera sin egen medicin. Skönt att det finns mediciner som hjälper! När sjukvården väl fungerar i vårt land är det fantastiskt.

6 tankar om “Att inte kunna andas..

    • Tack Carina! Jodå hon mår bättre och imorse tog hon dessutom sin medicin på rätt sätt så nu går det förhoppningsvis bara framåt. Varma kramar tillbaka och önskar dig en fin kväll. Trevligt namn på din blogg. Var inne och kollade runt lite ska bli spännande att se vilka saker du kommer att visa genom linsen. Du tar otroligt fina bilder! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s