Vad ska du göra idag?

För min del blir det nog trädgårdsarbete för hela slanten. Jag ligger hopplöst efter även fast jag fixade framsidan igår. Kvar finns hela långsidan och baksidan.

Trädgårdsarbete är rogivande och härligt. Jag älskar det när tiden väl finnes. Samtidigt är jag superglad över att vi inte har någon jätteträdgård för då skulle jag inte hinna någonting.

Jag är i mångt och mycket en blomstertyp. På framsidan har vi pioner, en hybridollon, nävor, stjärnflocka och dagliljor.  Det enda tråkiga är att ibland när man köper plantor på plantskolan tror man att det ska vara en viss färg och sedan när det växer upp kanske det är något helt annat. Inte helt lätt det där. Till exempel ville jag ha vita dagliljor men när de växte upp var de gula istället. Tyvärr skär det sig mot den gula tegelväggen men de är vackra för sig och de har stått i 3 år nu för jag orkar inte plocka bort dem.

På den norra långsidan rumsterar  klätterhortensian och på baksidan finns det lavendel, blåbärsbuskar (som av någon anledning inte tar sig), två odlingsbäddar där det enda som poppat fram hittills är den kinesiska gräslöken. Blir att fylla dem med lite allt möjligt. En underbart härlig paradisbuske och lite annat smått och gott. Vem vet jag kanske bjuder på lite trädgårdsbilder senare idag, så får ni se hur långt våren  kommit i Skåne. 🙂

Kanske men bara kanske det blir en runda till plantskolan. Jag skulle behöva köpa mer täckbark, odlingsjord, lite fröer och samtidigt passa på att införhandla ett par nya trädgårdshandskar. Mina nuvarande har ett stort hål i i ena tummen.

IMG_8593

På kvällarna försöker jag bli duktigare på att plocka undan i köket. Mannen lagar all mat och ibland när det blir mycket på kvällen är jag för trött för att diska undan allt fast vi bara är fyra personer. Igår gjorde jag det i alla fall. Vilket innebär att jag vaknade upp till ett undanplockat kök. Härligt! Önskar er alla en riktigt härlig dag med mycket solsken både utomhus och i era hjärtan. ❤

Förresten, vad ska du göra idag?

2 tankar om “Vad ska du göra idag?

  1. Idag har jag tittat på en fotbollsmatch, där yngsta barnbarnet deltog. Väl hemma igen grävde jag upp både vanliga hallon och hösthallon, för att om några timmar köra till äldste sonen och ”prega” ner dem. Gick också en runda i trädgården och plockade snäckor. För var och en tänkte jag: Så blir där ca 200 färre den här säsongen.

    Gillad av 1 person

    • Du har hunnit med mycket idag. :-). Jag hittade bara en snäcka när jag gjorde framsidan men fasar inför kommande tider med mördarsniglarna. Vet inte hur många jag plockade förra året. Ville aldrig ta slut, tänkte dock att de blir ju färre. Ska ut igen efter lunchen. Tyvärr har vädret blivit lite sämre än jag trodde i morse så det är ganska kallt ute. Ha en fortsatt fin söndag. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s