Livet återvänder

IMG_8588

Det regnar ute och det är sannerligen vår i Ängsbyn. Vitsipporna blommar och samsas med gulsoppor, påskliljor och gamla döda löv. Livet håller på att återvända.

Den senaste veckan har gått i sträck och det känns som om tiden bara runnit mellan fingrarna. Knappt det har funnits någon tid att stanna upp och tänka vart livet tar vägen.

Livet är skört och det är bräckligt. En dag brister tråden för oss alla. För några år sedan var jag övertygad om att min far skulle dö i förtid, för det kändes som om hans hälsa inte var den bästa. De senaste åren har varit mer stabila men nu har både svärfar och min egen far legat på sjukhus samtidigt. Pappa har hunnit återvända hem men svärfar kommer hem först på måndag. Skönt att båda tillfrisknat dock!

Jag inser att jag inte kommer att ha mina föräldrar hela livet och jag undrar hur det kommer att kännas den dag de är borta. Om jag kommer att förstå? Om de alltid kommer att vara med mig även den dag de är borta? Jag tror det, för minnen är starkare än vi tror och så länge vi minns, lever personen kvar i vårt hjärta.

IMG_8580

Idag hälsade vi på svärfar på sjukhuset. Vi tog en fika och en rundtur runt avdelningen. Det var trevligt och jag tror vårt besök uppskattades. Det är inte det roligaste att ligga på sjukhus, hur trevlig personalen än är. Det är inte hemma helt enkelt.

IMG_8581 2

Hittade denna antikvitet under rundturen. VHSband var det länge sedan man använde. 🙂

IMG_8585

På vägen hem tjatade jag på mannen att köra inom Holma som är ett bostadsområde i Malmö, bara för att jag ville ta en bild på denna gavelkonst. Jag har sett den på håll ganska många gånger och undrat vad den föreställer. Jag undrar fortfarande om det är en person den är baserad på. Kanske konstnären själv? 😉 I vilket fall tycker jag att det är kul att hitta bildinslag i stadsarkitekturen och när jag får möjlighet försöker jag alltid fånga det på bild.

IMG_8587

På vägen hem körde vi förbi IKEA, dit jag ville för att inhandla en dörrmatta men eftersom jag redan gjort en trade-off ( dvs att mannen körde inom Holma) blev det inget IKEA denna gången. Retfullt att se det och ändå inte besöka det, men det blev en bra dag ändå.

Hoppas på fortsatt fint väder imorgon då jag började rensa i trädgården idag på förmiddagen och gärna vill fortsätta. Har liksom inte riktigt fått tummarna loss innan i veckan. Önskar er alla en riktigt fin fortsättning på helgen! ❤

 

8 tankar om “Livet återvänder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s