Det känns inte som att du..

..älskar mig!

Vi har grälat i mer än en timmes tid. Klockan är snart midnatt och jag ville helst vara i sängen för två timmar sedan. Jag är trött, besöket på sjukhuset tog längre tid än jag trodde och jag och mannen är inte hemma förrän efter klockan sju på kvällen. Sen ankomst hem betyder sen kvällsmat och sen myskväll. När det är dags för läggdags för barnen, är både jag och mannen helt slut. Det enda vi vill är att lägga ner huvudet på kudden för att sova.

Det går inte. En av våra döttrar är inne i en orolig period och vill helst somna innan oss. Det sker nattliga besök till vår sida frekvent och det tär på nattsömnen. Det känns nästan som om att jag har små barn igen. Efter en timmes uppslitande gräl med anklagelser ( jag erkänner, jag är den som anklagar för jag är skittrött och vill bara sova) gör vi det som vi borde gjort från början och det är att prata. Inledningen till samtalet som fick mig att besinna mig och ta tjuren vid hornen är när dottern säger de där svidande orden.

DET KÄNNS INTE SOM ATT DU ÄLSKAR MIG!

Det svider till inne i mig och det gör ont. Jag kan ta när du säger till mig att du hatar mig men när du säger detta känner jag bara förtvivlan. Jag vet att jag inte borde bry mig för du säger det när du själv är ledsen och upprörd, men det tar in i mitt innersta och det gör jätteont.

Vidare säger du att det känns som att vi aldrig är med dig och att om min egentid är så himla viktig hade jag inte behövt skaffa barn.

Det där med egentiden, den kommer hela tiden upp till diskussion. Det jag vill säga och som jag tror att jag lyckades förklara igår,  är att egentid är viktigt. Det är viktigt för alla människor! För den som hela tiden offrar sig för andra blir till sist ett offer för sig själv. Jag är övertygad om att alla människor behöver egentid. För hur ska du annars räcka till, hur ska du orka räcka till för arbete, kollegor, föräldrar, barn, vänner etc om du aldrig har tid för återhämtning. Du får återhämtning varje dag när du kommit hem efter skolan för läxor tar inte hela din tid men min tid är när jag tränar eller på kvällen efter att ni har gått och lagt er och den är viktigt för mig. Sedan min utmattningsdepression för sju år sedan är min egna tid en av de saker som jag behöver allra mest. Jag behöver den för att inte bli en gnällande martyr som blir helt outhärdlig att leva med. Kanske jag i ett ögonblicks sekund efter ditt konstaterande tänkte.. tänk om.

Men vet du vad, jag och pappa ångrar inget av våra barn.

Min älskade dotter, jag och din pappa skulle göra allt för dig. Skulle mitt liv krävas för att rädda ditt hade jag erbjudit dig det. Du är värt mer än livet självt. Jag älskar dig så otroligt mycket och allt jag gör oavsett om du tycker om det eller inte, det gör jag för dig. Gränser jag sätter eller att jag är besvärlig, det gör för dig. Hade jag inte brytt mig hade vi aldrig behöva gräla. Jag begär inte att du ska förstå alla mina val för det kan du inte och jag kan omöjligt veta hur du känner dig men.. jag tror att jag har en idé om vad du går igenom för som jag sa till dig igår så har också jag varit i din ålder en gång i tiden, hur otroligt det än låter. Jag har också haft mina duster med mina föräldrar, sagt att jag hatat dem, undrat om de älskat mig …men jag vet att de älskar mig och att vi alla gör det bästa vi kan utifrån våra förutsättningar..

Idag tar du tillbaka allt du sade igår och du säger att det var för att såra mig. Djupt inom mig tänker jag ändå att det måste ligga en korn av sanning i det du säger och jag undrar hur jag ska kunna sträcka lite av mig själv ytterligare för att du ska känna dig älskad. För jag älskar dig av hela mitt hjärta och inget du säger eller gör kommer någonsin att ändra på det!
IMG_6235Mitt hjärta kanske känns lite frostigt ibland men det finns där för dig och det kommer det alltid att göra!

6 tankar om “Det känns inte som att du..

 1. Barn vet vad som gör ont och hur man sårar sina föräldrar. Ända in i märgen. Det är bara att vara tacksam att hon är så trygg med dig/er att hon vågar visa och sätta ord på sin ilska. Det är ett sundhetstecken att kunna komma i kontakt med sina känslor för kommer de inte ut härbärgeras de inom de lilla liven och skapar problem senare i livet. Rekommenderar att introducera argkudden där de kan få gå loss på riktigt (slå i golvet, skrika, vrida och kasta) med sina känslor utan att skada sigsjälv, andra eller omgivningen. Finns en bra bok ”Snorpan och argkudden” som man kan köpa och den funkar nog till lite äldre barn också.

  Ta din egentid utan att tveka eller skämmas för en rofylld och lycklig mamma är en bra mamma.

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  • Tack Jonas för kloka ord och tankar. Precis som du skriver så vet barn verkligen hur de ska göra. Jag är tacksam att hon vågar säga till, samtidigt som du säkert av egen erfarenhet (låter det som) vet att det gör ont in i föräldrahjärtat. Argkudden låter som ett bra grepp och något som kan provas. Ska kolla in Snorpan.. Kram ❤

   Gilla

 2. Åh det skulle kunna varit mina ord. 😦 Just det där kan V komma och säga också.
  Det känns som att ni inte vill ha mig – säger han och jag blir både irriterad och ledsen. Klart som fan vi vill ha dig, vi älskar ju dig. Vill jag skrika men det gör jag förstås inte för jag vet ju att det handlar om en 7-årings tankar och känslor och när man är 7 år är känslorna stora och tydliga. I 7 år har vi gjort allt för att bekräfta honom och nu ska han lära sig stå på egna ben och förstå sitt egenvärde, klart det känns som om vi har slutat älska honom.
  Jag försöker att inte brusa upp, bryta ihop utan att bara lyssna på honom och förklara för honom hur det verkligen ligger till.
  Jag är mer noggrann att säga go’natt-orden som jag har sagt i alla år men nu säger jag de med ytterligare tryck. Vad som än händer, vad som än sker kommer mamma alltid älska dig! Det är de sista orden jag säger till honom och förhoppningsvis somnar han med de orden i huvudet.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s