VSNGID?

Min ena dotter är på sitt allra älskvärdaste humör idag. Säger jag vit, säger hon svart. Säger jag nej, säger hon ja och om jag säger till henne ett rycka upp sig ger hon mig sitt allra värsta ögonkast som direkt översatt blir: Stick och brinn!

Eller dagens barn kanske har andra uttryck för sig.  Vem vet det finns ju ett antal förkortningar för allt nuförtiden och ett antal nya uttryck som hela tiden uppenbarar sig.

Här är några exempel:

YOLO =You Only Live Once
OMG = Oh My Good
swag= cool
epic fail = stort misstag
chilla=slappa

Eller som när jag och E befann oss i Köpenhamn i helgen och fick detta sms:

IMG_8507

Ja, det var jag som stod bakom de tre frågetecknen, ibland blir det verkligen en kulturkrock även mellan olika generationer och då tycker jag ändå att jag har ganska bra koll…

Något jag inte har koll på är alla dessa känsloyttringar som förmodligen kommer att bli vanligare och vanligare desto närmare tonåren min äldsta kommer.

Hur klarar man det? Jag antar att det bara gäller att stå ut och kanske jag inte borde öppna munnen lika ofta som jag gör nu. Ofta, och då menar jag ofta, blir det bara värre.

Kanske är det bättre att välja sina strider precis som jag gjort under hela deras uppväxt. Det är bara det att innan kändes det som att något av det jag sa gick in. Nu känns det som det är en osynlig mur emellan och i vissa ögonblick undrar jag om vi båda verkligen befinner oss på samma planet.

Andra stunder är det hur mysigt som helst och känns precis som vanligt men de stunderna blir färre och färre. Jag saknar dem! Samtidigt förstår jag att frigörelsens tid har börjat och jag står längst fram i frontlinjen, som många andra föräldrar har gjort före mig. Hoppas bara att jag inte stupar av frustration och trötthet innan striden är över…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s