Att lägga grund för ett bättre liv..

..är inte det lättaste men ibland gäller det att bestämma sig. Jag tror att jag har lagt ytterligare en sten till min.

IMG_8145
Järntorget i Göteborg.IMG_8144

Fredagen den 18 april lånade jag min kusins busskort och tog bussen in till Järntorget, för att strax därefter bege mig till Hagas Gröna för att träffa C som är biopat.

Jag fick inleda med att fylla i en hälsoblankett med tidigare sjukdomshistoria och nuvarande symptom som jag tycker är jobbiga. De kommande 90 minuterna fick jag först genomgå en hälsoscanning, sedan tittade C både på min tunga och tryckte med ett litet stålverktyg i mitt öra samt utförde kinesiologi.

Jag ska villigt erkänna att jag är skeptisk, men jag vet också av erfarenhet att dagens läkare sällan tar tid på sig att utreda ”diffusa symptom”. Det känns som om de är gladast om de kan skriva ut något piller så är det bra med det.

C konstaterade att jag hade låg syresättning i vävnaden, en mild inflammation i tjocktarmen, låg vätskebalans, en förhöjd leptinnivå, kraftig nedsättning på sköldkörteln, trötta binjurar med lågt adrenalin och att jag hade aktiv lymfa vid övre magområdet.

Jag fick med andra ord veta väldigt mycket saker efter 1.5 timme, men det är också mycket jag har glömt bort.

När jag var 27 år gjorde jag en hårmineralanalys hos en annan naturklink där jag fick råd om vad jag borde tänka på för att skapa mig ett hälsosammare liv. Jag började att följa de råden men slutade när jag blev gravid. Nu när jag tittar på det som skrevs redan då kan jag konstatera att mycket av det har tyvärr slagit in.

I analysrapporten jag fick mer än för ett decennium utpekades låg sköldkörtelaktivitet kombinerad med låg binjurefunktion som en framtida risk baserat på det analysen fick fram. Jag fick också en mängd kostråd samt vilken mat jag skulle undvika för att förbättra mina förutsättningar. Mat som jag mer än gärna älskar och därför överkonsumerar.

Det är lätt att vara efterklok. Det jag kan konstatera nu är att följa C:s råd som bland annat innebär att att jag under de tre första veckorna ska äta sockerfritt, sojafritt, mjölkfritt och glutenfritt. Efter de tre veckorna ska jag fortsätta med mjölkfritt då hon tror att det ligger bakom en del av mina symptom. Själv trodde jag att de utslag jag har är glutenbaserade men vi får se  hur det går.

IMG_8150

Jag ska också komplementera med vitaminer och mineraler fram tills mitt nästa återbesök som är i slutet av juni månad. Dessemellan skulle vi höras per telefon (efter ca 3-4 veckor) för att se om mina symptom blivit bättre. Hon rekommenderade mig att tänka på min andning (jag andas för högt upp, som nästan alla vuxna gör), dricka minst två liter vatten, samt minska mitt tedrickande 😦 , och försöka lägga mig i vettig tid varje kväll så jag ger mina binjurar en chans att återhämta sig.

Jag googlade det där med binjurar och hittade bland annat denna artikel: Depression – utmattade binjurar, jag kände igen mycket av det som är skrivet och tänker att jag måste försöka se till mina binjurar lite ytterligare och verkligen tänka på att hålla min stressnivå på en positiv nivå . Jag har både nära släkt och vänner som lider av underfunktion av sköldkörteln och det är nog dit jag är på väg om jag inte lyckats vända det.

Nu har jag gått en vecka på de nya kostråden och gått ner 2.1 kg. Jag har dock fått en del utslag som jag också har haft innan av och till. Jag misstänker att jag är överkänslig mot något ämne i vitaminerna. Med uteslutningsmetoden är magnesiumtearat den troligaste boven. Jag har nu slutat med de flesta vitaminerna och kommer att lägga på efterhand för att se vad det kan vara.

Tja, jag täckte kanske inte allt men en hel del. Har ni frågor eller funderingar bara fråga på. Jag har erfarenhet av det sedan tidigare när läkaren inte kunde brytt sig mindre om hur jag mådde  och ett besök hos en ”klok” gammal gumma i Limhamn gav mig ett nytt liv, men det är en helt annan historia.

2 tankar om “Att lägga grund för ett bättre liv..

  1. Njaaa tror på det så där. Ungefär hälften av det känns som generella råd som man kan läsa i vilken tidning som helst bara bättre paketerade. Men om du mår bättre är det viktigast. Jag gillar dock inte detta med att de leder in en i en massa vitaminpiller ätande! Borde räcka med ”rätt” mat.

    Gillad av 1 person

    • Min man håller med dig. 🙂 När jag gick förra gången då gjorde jag enbart kostförändringar men ibland tror jag att obalanser i kroppen kan rättas till snabbare med vitaminer/mineraler men definitivt är ju rätt mat det bästa.. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s