Att få en blivande tonåring och ..

hennes syster ut på promenad borde vara tämligen enkelt  men…12åringen protesterade in i det längsta och vi avslutade med följande dialog.
-Mamma, säg 5 anledningar till varför jag ska gå ut?
Jag räknar ner på ena handens fingrar..
-1. För att göra något med familjen.
2. För att göra något med familjen.
3. För att göra något med familjen.
4. För att det är hälsosamt.
5. För att det är hälsosamt.
-Men det är ju inte 5 olika anledningar, det är bara två.
– För att jag och pappa bestämmer och nu ska vi göra det.

IMG_8208

Demonstrativt tog hon med sig sin mobiltelefon och hörlurar samt gick långt före oss andra. Jepp, det är henne ni ser på bilden långt där framme. Lillasyster hade hastigt fått ont i magen så hon gick efter oss andra. Magontet försvann under promenadens gång.IMG_8206

Denna sten försökte K och J ta sig upp för och när jag sa att jag kunde ta mig upp först såg jag att J småflinade lite…men jag tog mig upp före honom. 😉
IMG_8205IMG_8203IMG_8211

Så glad att vi bor så nära Ringsjön som vi gör. Det är fantastiskt vackert!IMG_8212IMG_8213IMG_8216

Barnen försökte kasta macka, gick inget vidare så vi gick vidare..IMG_8221IMG_8260

Vi gick genom trollskogen där detta träd ligger över stigen. Vi kollade vem som kunde komma längst ut. Svårt att säga vem som vann men det här gillade alla.IMG_8263Nu känns det verkligen som riktig vår! Ska försöka berätta mer om mitt besök i Göteborg när tid finnas. Innebar en del förändringar i min kost och jag hoppas att det ska hjälpa till att rätta till en del av de symptom som jag haft och som jag sökte för.

Önskar er alla en fin vecka! ❤

 

6 tankar om “Att få en blivande tonåring och ..

 1. Jodå, känns igen. Som tonårsförälder är man helt ”kass”, ”får” inte höras eller synas, man ”skämmer” ut dem. Jag kallar det ”fjortissyndromet”. Brukade säga till dem att ”det är inget farligt, det går över” (för att retas). Och det gjorde det; nu har de själva tonåringar… ha, ha!

  Lisbeth

  Gillad av 2 personer

  • Haha, kommer ihåg att jag var rätt så besvärlig själv när jag var tonåring, ville inte heller gå ut och gå ;-). Men när det gäller pinsamheten är det nog mest min blivande 10åring som känner det över mig, min 12-åring växlar mer mellan hata och älskaläge.

   Gilla

 2. Dottern här ville inte heller ut och springa. Hon blev faktiskt mutad av mannen 😱 han lovade att städa hennes rum (ja man får ju ändå hjälpa till annars händer inget!) men väl där ute och efter tyckte hon deltar kul. Har redan planerat in en ny löprunda nu i veckan då det inte blir någon skolgympa pga lovet 😃

  Gillad av 1 person

  • Haha, jag sa till E idag att jag tyckte att hon borde städa sitt rum nu innan påsk. Hon svarade mig att hon väntar på att det ska hända av sig själv ( dvs att jag ska göra det. 😉 ). De är lika de där barnen. Vårt barns lov är inte förrän nästa vecka. Höörs kommun har lagt ledigheten efter påsk istället. Antar att du är ledig denna veckan då? Ha det fint. 🙂

   Gilla

 3. Så fint ni har det! Och så mycket vår! Här är det fortfarande mycket snö, förra veckans töande har bara gett lite mer islager på snön. Och ungefär i mitten/slutet av mars varje år, ja då börjar jag få lite vårlängtan… Snart!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s