Att kunna vara sig själv med en ..

..annan människa är befriande. Att vara sig själv och känna sig omtyckt och älskad är härligt. Det låter lätt men det är det inte alltid. Det växer fram med ålder och erfarenhet. Kanske det är en del i tryggheten i att bli äldre? Hur har det varit för dig?

Under helgen i Krokås kunde jag verkligen vara mig själv. Det är befriande att prata om allt möjligt och veta att min väninna ändå kommer att tycka om mig precis som jag är.

Ibland funderar jag på vart jag ska ta vägen med mitt bloggande, ska jag fortsätta skriva så spretigt som jag gör eller ska jag försöka att rikta in mitt skrivande mer mot ett specifikt håll? Jag vet inte riktigt men jag tror nog att jag fortsätter i samma anda ett tag till. Jag märker att bloggen karaktäriseras väldigt mycket av hur jag känner och hur jag mår. Om jag har haft konflikter med mina barn, om jag varit extra ledsen eller extra glad. Sista tiden har det också blivit en del om nedtrappningen.

Undrar om det är så här de känner sig som tex börjar gå på AA eller något liknande, att räkna dagar. Istället för att säga att det var x antal dagar sedan jag drack blir det för mig…det är nu 9 dagar sedan min senaste tablett. Låter lite allvarligt, eller hur? Trodde att det skulle bli en större sak än det har blivit.Hela tiden väntar jag på att det ska hända något som gör att jag inte klarar av det, att jag måste börja igen. Tänker att det här med mat och motion måste vara grejen.

På torsdag åker jag upp till Göteborg och på fredag ska jag göra en hälsoscanning hos en biopat. Jag är nyfiken, skeptisk och lite rädd samtidigt som jag är förväntansfull. Jag känner att jag behöver något att hänga upp mig på för att ta ytterligare ett steg framåt mot en bättre hälsa i både kropp och själ.

Jag har inte lämnat några nyårslöften detta åren men helgen i Krokås kändes som en nystart och fyllde mig med ny energi. Det fick mig också att fundera över de mål jag vill sikta mot fram tills sommaren som är:
1. Tillbringa mer tid med E och jobba på vår relation. Det vill säga mer tid tillsammans.
2. Följa de råd som biopaten ger mig.
3. Fortsätta med träningen som jag började för någon vecka sedan.

IMG_8097
Jag ska fortsätta att vara rädd om mig och försöka älska mig själv lite mer. Känns konstigt att jag fortfarande måste jobba på det när båda mina barn ser det som en naturlig sak att älska sig själva. IMG_9635IMG_9641

Under helgen i Krokås satt jag och Sara på stranden, drack te och njöt av vårsolen för det är vår nu. I alla fall både i Skåne och Blekinge. IMG_9646Tvåsamhet är vackert!

 

2 tankar om “Att kunna vara sig själv med en ..

  1. Om det är av vikt att räkna ”rena” dagar så ska du göra det. Det gjorde jag med just alkoholen. Nu påminner jag mig själv minst 1 gång i veckan över mitt nya vita liv. Jag räknar inte dagar längre men gärna år och månader. (!) Det är stärkande. 😊

    Gillad av 1 person

    • Det är starkt jobbat, har också funderat på att sluta med alkoholen men är inte där än men när det gäller tabletterna fungerar det nog att räkna dagar lite grann, inte för att de är beroendeframkallande utan för att det går att leva utan dem ändå just nu, sedan är jag medveten om att det kan komma perioder i livet när jag behöver ta tillbaka dem men just nu ska jag fokusera på att jag klarar mig, än så länge, peppar, peppar. Ha en fin vecka!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s