Ibland stormar det även..

…inombords.

När det stormar utanför husknutarna viner vinden och träden faller som plockepinn på sina ställen. Rötterna blottas och stora gapande hål bildas i marken. Träd gråter inte men de faller ändå och ligger kvar tills någon kommer och plockar bort dem.

Träd tänker inte och har inga förväntningar på att saker ska uppfyllas.

Människor faller också som plockepinn när det kommer stormar av andra slag. Själar delas och slåss i spillror. Ingen kan plocka upp dina spillror, det kan bara du.

Jag blev besviken idag. Inte på någon person utan på hela grejen. Det gick inte som jag tänkt mig.  Jag gillar att genomföra saker och jag är engagerad men det gör också att vissa saker drabbar hårdare känslomässigt än jag tänkt mig. Dvs när det inte går som det ska. Inte alltid jag känner så här när det inte går min väg men denna saken har jag verkligen velat bli av med så länge så anspänningen var högre och fallet blev..

Det vi gjorde idag går det troll i. Vi har försökt få ihop det några gånger nu, men det stannar alltid nästan vid samma ställe. Det som skulle vara löst tills på måndag är nu sannolikt inte löst förrän i april månad.

Jag såg munnen röra på sig, hörde ljudet nå mina öron men orkade inte ta in det. Gick tillbaka och satte mig i mitt rum. Det är vid dessa tillfällen jag är glad att jag fortfarande har ett eget rum.

En kollega knackade försynt på och undrade vad som stod på. Jag berättade och fick till svar ungefär så här:
– Jag är helt övertygad om att du har gjort vad du kan. Du brukar göra det och lite till.
Och jo det kunde jag inte förneka men kände mig ändå ledsen. Jag fick då lära mig NAP Någon Annans Problem. Skratt förgyllde tillvaron och jag skrev NAP i rött på en gul postit som jag nu har satt på min datorskärm. När jag engagerar mig för mycket och det inte går vägen ska jag tänka NAP i rent överlevnadssyfte.

Det är även i stunder som denna som man upptäcker att fina kollegor gör fallet mjukare och det har jag. Trots att de flesta är män så tar de minsann min gråtmildhet riktigt bra. Jag känner mig omhändertagen. Tack också till finaste E som antagligen inte läser detta men som är en av mina konsulter och som hämtade både te, papper, äpple och banan när tårarna rann. Fint och omtänksamt! ❤

IMG_7546
Imorgon är en annan dag med nya förutsättningar!

2 tankar om “Ibland stormar det även..

  1. Du skriver så fint 💛 I boken ”Jag vill vara glad” skriver författaren om att känna in känslan, acceptera den och släppa den. Hon brukar se sitt inre som ett tomt rum där hon låter känslan fara runt. När hon känt in den och accepterad den och inte vill ha den kvar öppnar hon bakdörren och sparkar ut den 😊 jag har provat och det känns faktiskt lit bättre. Hon tänker att har jag ett problem? Nej – inget problem Ja – lös det – inget problem. NAP är ju en del av en lösning om det nu är någon annans problem – och är det det – ja släpp taget. Lätt sagt när man är som vi! 💛

    Gillad av 1 person

    • Tack, vad glad jag blir av att höra det. Uppskattas mycket. Jag har hört det där om att känna in känslan och känna in den men här blev det nästan så jag kände panik, visste inte riktigt vad jag skulle ta vägen. Att det dessutom skedde framför två att mina inhyrda konsulter gjorde nog att det inte kändes lättare. Kändes inte så professionellt. Du har rätt inte så lätt att släppa taget och ibland känns det som om engagemanget brister hos andra och då blir jag trött. Ha en fortsatt fin helg! ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s