Träningsvärk…

..är bra för det betyder att musklerna har fått arbeta. Jag har fått höra det av båda mina döttrar. De skrockar förtjust när de säger det och jag skrockar lika förtjust när någon av dem klagar på träningsvärk, för då svarar jag bara..
– Det är bra, det betyder ju bara att det är dina muskler som arbetar.

Jag ser den snopna blicken som tittar tillbaka på mig och när de inser att jag använder deras egna uttryck mot dem spricker barnansiktet upp i ett leende.

Min vecka har präglats av träningsvärk efter måndagens pass. Tisdagen gick bra, onsdagen  kände jag smärta när jag gick, smärta när jag satte mig, smärta när jag reste mig upp. Jag tror jag förstår hur det måste ha känts för den lilla sjöjungfrun att bli av med sin stjärt och få två ben istället.

Okej, jag inser att jag överdriver lite men det har gjort riktigt ont i veckan. På onsdagskvällen tänkte jag att imorgon torsdag då måste det väl i alla fall ha slutat. Vaknade på torsdagen och insåg att träningsvärken var kvar. Den stannade där ända tills igår lördag, när det var dags för ett nytt pass.

Jag har haft en av mina kusiner på besök i helgen. Jag övertalade henne att följa med på min träning. En gång är ingen gång, två gånger är bättre och 3 gånger förhoppningsvis början på en trend. När det gäller träningen alltså..

Öppnar dörren till Sportsgym och Louise hejar stort, jag hejar tillbaka och så visar det sig att hon egentligen hejar på Danny och Anne som inte har kort att komma in, som jag skrattade.

Nästan hela järngänget var där men vi saknade både Anita och Maria.

IMG_7960

Uppvärmningen bestod av 2 rundor med:
10 Gående utfall
10 burpees
20 Mountain climbers
10 Knäböjshopp

Väl uppvärmda körde vi 90 sek arbete, 10 st GTO:s (Ground To Overhead). Man står brett isär med tårna utåt och håller en viktplanta i händerna. Gör en knäböj och doppa vikten ner mot golvet. Pressa sedan upp vikten mot taken. Resterande tid av de 90 sekunderna som var kvar efter GTO körde vi wall balls. Vila 90 sek. Körde samma  4 ggr men växlade mellan slam ball och wall ball.

IMG_7961
Tyngdpunkten i lördagens pass blev tabata (20 sek arbete, 10 sek vila) 8 rundor av varje övning:
1. Goblet squat (med kettlebell, viktplatta eller utan vikt).
2. Armhävningar (på tå, mot låda eller mot vägg).
3. Utfall (både framåt, bakåt och hoppande, olika varv).
4.Rygglyft på matta.
5. Twister med eller utan vikt.

Finalen på hela träningspasset blev en AMRAP (As many round as possible) under 3 minuter med:
5 kettlebellsvingar
5 Burpees
5 Spider steps

Tror det var 5 stycken i alla fall, kan ha varit mer eller mindre, minnet sviktar lite.

Min kusin jobbade på bra och vi var många på passet. Hela 9 stycken tror jag bestämt. Härligt! För er som undrar så har jag träningsvärk idag också men det känns redan bättre än i tisdags. Har dock väldigt ont i min ena överarm. Osäker på om gårdagens träning är orsaken eller det faktum att jag åkte skridskor för första gången på 25 år igår och hann ramla 4 ggr. Den ena gången riktigt illa. Får se hur det känns på måndagens pass annars får jag nog anpassa träningen lite.

Ha det fint!

IMG_7965
Alla dessa härliga kettle bells 😉IMG_7963Wall balls 🙂

4 tankar om “Träningsvärk…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s