Kvarleva från 80-talet..

..är min mans neonrosa skridskobag. Inför gårdagens skridskoåkning var han uppe och botaniserade på vinden och hittade sina skridskor, som inte sett dagens ljus på säkert minst 20 år. Tur att han kunde låna skridskor på ishallen och lämna in sina egna för slipning.

Jag lånade också skridskor. Den väldigt trevliga vaktmästaren hjälpte både mig och K att plocka fram rätt storlek. Jag försökte slippa att åka in i det sista och i mitt sinne hoppades jag att det inte skulle finnas några 38:or men det fanns det förstås, flera stycken, svarta och vita.

Jag såg framför mig utflykterna vi hade till ishallen när jag gick i grundskolan. En gång om året. Det jag såg fram emot mest då var inte att stå på isen utan snarare att äta upp min medhavda matsäck och dricka den varma chokladmjölken.

Vi hade med oss fika denna gången också. Chokladmjölk till barnen och te till oss vuxna.

IMG_7981

Så det var så här det kändes, konstigt men helt okej..IMG_7967

J åkte obehindrat som han hade kunnat göra det i sömnen.IMG_7970

IMG_7969IMG_7972

Åkningen gick skapligt, jag lyckades till och med ta fart. J stilade såklart, hade inte en aning om att han var så bra på att åka skridskor. Barnen verkade nästan besvikna över att jag höll mig uppe. Eller jag gjorde det första tiden, i slutet när jag började bli trött och modigare, ramlade jag 4 gånger. Sista gången var värst. Jag ramlade framlänges med knäna i först och sedan bröstet. Aj så ont det gjorde men jag gjorde ganska bra ifrån mig ändå. Jag  kan till och med tänka mig att åka fler gånger men då vill jag nog gärna investera i ett par egna skridskor för komfortens skull. Det där med att lära sig bromsa hade nog inte heller varit helt fel.
IMG_7992Reliken lever…

En tanke på “Kvarleva från 80-talet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s