Gårdagens firande…

av J höll i sig hela dagen och överraskningar avslöjade sig efter hand.

IMG_7859 2

Vi inledde med blommor, en kopp lyxte samt en present från K, boken ”Kraftprovet”.

Medan J njöt av sitt te i sovrummet började vi putsa guldtronen…Skämt åsido, vi fixade en extra lyxig frukost. På eftermiddagen begav vi oss hemifrån för att hamna utanför Royal i Malmö. När vi stod precis utanför och tittade mot Royal räckte E fram sitt kort.

Det var E:s present till pappa, hon hade fått presentkort förra gången hon fyllde år och ville nu bjuda J på bio. IMG_7875

När vi hade kollat klart på  Zootropolis åkte vi vidare för att lämna av en barnstol till svägerskan. Samt för att lämna av barnen inför kvällens mello på tv, men det hade inte J en aning om.IMG_7898

Hem till svägerskan och lillkusinen, dit även farmor, farfar och gammelfarmor kom. När vi suttit där en stund talade jag om för J att det var dags för oss att ta oss vidare utan barn. Vi körde inåt centrum igen och parkerade i p-huset Anna. Tillsammans började vi gå mot Gustaf och Lilla torg för att slutligen hamna på den supermysiga restaurangen Namu där min fina svägerska är en av dem som har ritat inredningen.

Lite nervös var jag allt om vad J skulle tycka om att jag bokat bord på den koreanska sittningen där vi satt på kuddar på golvet, men det gick bra. Kanske inte det mest optimala om du är stelbent men kul att ha provat på åtminstone en gång.

IMG_7910

Vi inledde med en förödande god matcocktail som heter Kombe och består av passionsfrukt, citron och vodka. Supergod och ett hett tips att prova på om ni har vägarna förbi. J funderade lite på varför jag beställde in med alkohol, så jag fick helt enkelt säga att det var fixat och att jag skulle inte behöva köra hem på natten. I all hemlighet hade jag bokat hotellrum och både jag och barnen hade smusslat med oss saker inför natten.

Eftersom vi fått ett presentkort på Namu i julas slog vi på extra stort och beställde in en 5 rätters matexpedition som inleddes med..IMG_7911

rätt nr 1 laxsashimi, rättika och svart vitlökIMG_7914Rätt nr 3 som var gudomligt god, var ankbröst, five space, puré på pumpa, brynt brysselkålsblomma och ankkris.
IMG_7923

Rätt nr 4 var ryggbiff gangnam style och Koreas favoritsätt att äta kött, som en salladswrap. Till denna serverades det koreansk ljus lager och även fast jag under i veckan i Linköping också smakat lite öl så fick J avsluta min.IMG_7932
Födelsedagsmannen. ❤IMG_7929

Vi avslutade med Björnbärspavlova, riktigt smarrigt! Vid halvtiotiden var vi färdiga och gick till hotellet. Barnen skjutsades dit av farmor och farfar och en oerhört lyckad dag var till ända.

Medveten om att detta är mitt första inlägg på nästan en vecka men det har liksom inte funnits ork att skriva när jag var i Linköping. Det var superkul men också väldigt intensivt. Har dock fått bevisat för mig att jag stressmässigt nog klarar mer än jag trodde för tillfället och om jag får tid och lust ska jag kanske göra ett inlägg till även om Linköping, men vi får se. Hoppas att ni haft en underbar vecka och att vi alla får en minst lika underbar kommande vecka. Det är mycket nu men jag känner mig starkare än någonsin. Bara träningen som sagt som behöver komma igång igen. Ha det fint!

 

9 tankar om “Gårdagens firande…

  • Det ska jag göra :-), tack! Och ja vi alla tyckte det var en härlig dag, blev lite en extra kompensation också för att J:s 40-årsdag firades i influensa så då var det extra roligt att göra något extra i år. 🙂

   Gilla

  • En jättefin dag, kompenserade lite också för att J missade sitt 40-årsfirande förra året. Då hade vi planerat ungefär samma men han blev sjuk i influensa kvällen innan sin födelsedag så allt slutade lite snopet den gången.

   Gilla

  • Haha, inte alltid det blir så. Förra året skulle vi haft det så men Jesper blev sjuk kvällen före, så i 40årspresent fick han havssalt, olivolja och biobiljetter. Väldig improvisation från butiken här hemmavid. Kände att jag behövde trappa upp det i år. 😉

   Gilla

 1. Ping: Kycklingpasta med brynt smör och apelsin – mot bättre hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s