Anlände till Linköping idag..

..resan upp gick bra, men kombinationen av mitt illamående på grund av nedtrappningen och resan med X2000 gjorde att mina åkband inte ens hjälpte.

Jag satt bara på tåget, tittade ut igenom fönstret och mådde illa. Men hey, jag såg Gudrun Schyman 😉 hon åkte också på tåget.

Illamåendet gjorde att jag inte kunde äta under resan. Väl framme i Linköping och efter incheckningen på hotellet fick jag gå ut och leta efter något ätbart. Hamnade på café Mums och åt en bakad potatis. Helt okej, men jag hade gärna haft lite mer skagenröra. Fyllningen var slut när halva potatisen fortfarande var kvar.

Jag tänkte att det skulle vara skönt med ett antal nätter ensam. Faktum är att jag redan första kvällen saknar både man och barn. Kanske är det innan jag hunnit acklimatisera mig? Bjuder i alla fall på några bilder från dagen. Hoppas på en intressant morgondag!

IMG_7781

Morgon bjöd på en fin soluppgång bortom hustaken..IMG_7801

Åkte buss in till Höör och fick tillbringa en ganska lång stund innan tåget kom.

IMG_7797IMG_7804

Ytterligare väntan i Hässleholm. IMG_7805Centralstationen i Linköping.

IMG_7807

Ursikten från café Mums var 4 ungdomar som rökte och verkade prata om allt mellan himmel och jord. Väldigt roligt att titta på människor tycker jag. Man kan fantisera om allt, ålder, yrken, hemförhållande med mera.IMG_7809

Bor på Scandic i Linköping, bara 500 m från stationen vilket passar bra imorgon. Har köpt busskort och fyllt på inför veckans resor fram och tillbaka till FOI.IMG_7811

Älskar hänglås och det är inte första stället jag ser detta på. Har sett det både i Stockholm, på Skatudden i Helsingfors och på Brooklyn bridge i N.Y.C.

Vad säger du J, vi kanske också skulle hänga ett lås någonstans?IMG_7812Hoppas att jag vaknar imorgon! Jag har jättesvårt att vakna på morgonarna. Får ställa minst 3 alarm på mobilen för att verkligen komma upp.
IMG_7816Tack och lov så fanns det vattenkokare på rummet. Jag passade på att gå inom Hemköp och handla två nya tesorter för mig. IMG_7817
Handlade lite hallon och mörkt mintchoklad också. Mumsar och tittar på Arrow.IMG_7808Bredvid Hemköp låg Åhlens och där råkade jag på denna skylten. Jag tycker om textbudskap för det blir som affirmationer.

Den här hade jag lätt kunnat ha på kontoret bara för att slänga en blick på den då och då. Mest för att påminna mig om att det faktiskt är jag och ingen annan som styr mitt liv.

Jag är lite nervös över morgondagen men hoppas att det blir en bra kurs med trevliga kurskamrater och att jag får lära mig en del nytt jag kan ha nytta av i jobbet.

Skriver kanske en runda imorgon kväll om hur det kändes. Vi får se men tills vi hörs igen, ha det bäst och en sak till, om ni har tips på något trevligt ställe att äta på i Linköping får ni gärna tipsa. Jag ska ju vara här ända tills på fredag..

14 tankar om “Anlände till Linköping idag..

 1. Skönt att du är framme, och att resan gick bra, men tråkigt med illamåendet. Visst är det roligt att studera människor, och det dyker upp en hel del roliga frågor, det är kul 😀 Det är festligt med dom där hänglåsen, själv har jag bara sett dom på bild, men det verkar vara populärt 🙂 Jag ställer också alltid flera klockor, är livrädd att jag inte ska vakna, men det är ytterst sällan som jag försover mig, och för det mesta stiger jag upp redan efter det att första larmet har gått igång. Ser ut som du har ordnat det mysigt för dig ikväll, med lite gott att stoppa i dig 🙂 Jag gillar texten på skylten, den skulle man skriva ut och hänga upp så att man såg den dagligen 😀 Jag hoppas att du får en riktigt bra dag imorgon! Önskar dig en fortsatt trevlig kväll, kramar till dig 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Det var för länge sen jag var i Linköping för att kunna komma med några vettiga förslag, tror jag. Det är ju annars lite hemmaplan för min del, men det var snart ett halvt liv sedan jag lämnade Östergötland och jag kan inte längre ”stoltsera” med den ”charmiga” dialekten utan ansträngning 😉
  Ha så trevligt!

  Gillad av 1 person

  • Läste din kommentar redan när du skrev men har liksom inte hunnit svara förrän nu. Det var oerhört roligt i Linköping men intensivt och långa kursdagar mellan 8-17. Känns extra mycket i huvudet när det är så ny kunskap hela tiden. Nedtrappningen går oerhört bra. Har fortfarande bara illamående och huvudvärk som symptom när jag minskar dosen. Just nu känner jag inget och funderar på om jag ska sluta helt eller ta tabletten vart tredje dag istället. Hur gjorde du? Kram

   Gilla

  • Hej! Tack för att du frågar, jodå det har varit en tuff och intensiv vecka. Åkte inte hem förrän på fredagen på Linköping och igår firade vi maken som fyllde 41 så det har varit mycket. Ligger bak både i bloggläsande och inläggsskrivande. Dagarna i Linköping var oerhört intensiva men roliga och människor jag träffade var väldigt trevliga. Hoppas att allt är bra med dig också. Har sett att du gjort en del inlägg som jag ska se om jag kan läsa ifatt idag och imorgon. 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Tycker också om att kolla människor! I storstäder kan man göra det hur länge som helst, och som du säger – fantisera om varifrån de kommer, vart de är på väg.
  Kärlekslås – så fin idé! Fastän vår kärlek inte höll… jag drömmer så om att hitta en ny…
  Och hotellnatt – mys-lyx!
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s