Vem är jag ….

och varför skriver jag det jag gör?

Jag har alltid gillat att skriva men fram tills att jag startade min blogg Fru Månsson den 29 dec 2014, hade jag inte skrivit något för mig själv under en 20-årsperiod. Jag vet inte varför.

Det är som att skrivandet låser sig när jag ser min egen handstil ( som för övrigt knappt är läslig längre när jag väl skriver). Det är lättare att skriva på en dator.

Varför då vara så öppen med mina privata funderingar publikt istället för att skriva en dagbok? I början var bloggen mest tänkt som ett sätt att dokumentera hur jag mådde och kände fram tills min 40-årsdag, att dokumentera en tid i mitt liv där jag tränade och funderade mycket över träning men också reflekterade över hur det är att bli äldre, min föräldraroll osv.

Min 40-årsdag kom och jag bestämde mig för att fortsätta blogga. Bloggen har blivit en kanal, ett sätt för mig att skriva om allt och inget. Oväsentliga och väsentliga saker, huller om buller, mitt liv helt enkelt. Jag har skrivit om allt mellan himmel och jord, min träning, mina funderingar, mitt mående, resor, stress, släktforskning, barn etc. Min blogg är en högst egoistisk vardagsblogg och på många sätt väldigt självcentrerad men jag älskar det. Den är min! Vi får helt enkelt se åt vilket håll den utvecklas för jag vet inte det än..

Jag tycker om att få kommentarer både på fb och här på bloggen för det betyder att jag har läsare som läser det jag skriver  och förhoppningsvis ger mina inlägg dig något. Kanske du känner igen dig, har upplevt liknande, eller kanske reflekterar du över ditt liv på samma sätt som jag gör över mitt. Eller kanske det bara är så att du gillar att läsa det jag skriver. Det här med läsare var inte så viktigt när jag började men jag märker att det blir roligare när andra kommenterar på det de läser i min blogg. Kanske det finns något just du undrar över som du vill läsa mer om eller dela med dig av?

Jag då, vem är jag?  40 +, mellanbarn, gift med J och tillsammans har vi två döttrar, E som blir 10 i år och K som fyllt 12. Vi har inga husdjur på grund av allergi. Både jag och min man jobbar med IT och vi bor i ett 70-talshus nästan mitt i Skåne. Jag är uppvuxen i nordöstra Skåne vilket märks på mina släktforskningsinlägg som i huvudsak handlar om Örkened socken som ligger i Osby kommun.

Mina rötter finns i 2 länder då min pappa arbetskraftsinvandrade hit på 70-talet från Finland. Vi reser fortfarande dit vartannat år för att hälsa på släkten. I sommar är det dags igen fast vi var där i somras. Nu är det bara jag och min pappa som åker för att vara med på den stora släktträffen. Jag ser framemot det! Min mammas släkt, i alla fall på morfars sida har bott i samma socken flera hundra år bakåt i tiden. Typiskt svenskt?

Som person ställer jag nog ganska höga krav på mig själv, i alla fall arbetsmässigt. På det privata planet har jag släppt lite av det.Det gick liksom inte att ha den kombon på båda planen för då hade jag gått under sedan länge…

Jag är snäll, kanske för snäll ibland och jag behöver lära mig att varva ner och stressa av. Älskar korsord, släktforskning, pussel, heminredning, att läsa, serier, film, träning(ska bara komma igång igen), att skriva och umgås med familj och vänner. Ju äldre jag blir desto mer social har jag blivit och att umgås med vänner är en stor del av mitt liv.

IMG_6047

Fick ovanstående bild från K och kände att jag bara var tvungen att fråga mina barn hur de skulle beskriva mig (apropå självcentrerad) och det kommer här:
K: Du är snäll, omtänksam, lättretad, väldigt vacker och generös.
E: Snäll, rolig, omtänksam och störig..

Tid är viktigt för mig, för det är något av det värdefullaste du kan ge till någon annan människa. Tack för att du tar dig tid att läsa det här och du.. ha en fantastisk helg!

 

6 tankar om “Vem är jag ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s