Jag klarar inte detta..

..just nu befinner jag mig på en djup nivå av självömkan. J borta och jag själv med barnen och min nedtrappning.

Ja, jag är nog mer lättirriterad än vanligt och ja det är svårt när det känns som att barnen inte lyssnar på mig. Jag behöver min ensamtid generellt och nu mer än någonsin.

Det hjälper inte direkt att E varit sjuk och K är i förpuberteten. Det tar på krafterna att gräla och just nu känner jag mig som världens sämsta mamma och väldigt ensam. Snälla låt mig få en hel natts sömn utan avbrott och låt mig få vara på mitt allra soligaste humör imorgon så att jag att jag mig upp från detta vältrande i självömkan. Det är inte mitt livs bästa ögonblick just nu…men det kommer mera ögonblick och det kanske är det som jag ska ställa in mig på istället. Sen har vi det med tankens kraft eller som jag läste innan idag, i ett delat inlägg på fb.

Även positiva människor har negativa tankar. De låter inte bara dessa tankar växa, ta över och förstöra dem.

Jag anser mig själv vara en positiv människa i grunden. Jag klarar detta, behövde bara skriva av mig lite.

IMG_7535Även de starkaste ligger ner ibland…

16 tankar om “Jag klarar inte detta..

 1. Kanske man behöver tänka tankarna, titta på dem och sedan släppa eller göra något åt dem? Håller med citatet. Bara posivitet blir lätt platt och innehållslöst. En människa är mer än så. Det är kanterna som gör charmen. Men visst, viss charm kunde man varit utan 😉

  Själv har jag mina mest negativa tankar på kvällen och framför allt när jag ska sova. De lyckas liksom komma åt mig då. Försvaret är svagare då. Men jag vet att det är lättare att stå emot genom att tänka att såhär känner jag inte imorgon, när det är ljust ser allting annorlunda ut.

  Synd att du är hemma själv när du har det så här! Är mannen borta länge? Hur känns det nu på morgonen?

  💛💛💛

  Gillad av 1 person

  • Haha, sant att man kunde vara utan viss charm. Jo, det är sant att de negativa tankarna kommer mest på kvällen därför jag kände att jag bara behövde skriva av mig igår med risk för att låta gnällig men jag behövde en kanal och hux flux när jag slutade skriva så kände det faktiskt bättre än när jag började. Mannen kommer hem idag så det är skönt, känner att det tagit lite på krafterna att vara själv men kunde inte vaknat bättre än jag gjorde idag. Delat säng med min äldsta och när vi vaknade tittade hon på mig och sa. -Vet du vad mamma, jag ser upp till dig för du är så himla fin. Mitt svar tillbaks: Vet du vad Kajsa, det var nog det finaste någon sagt till mig någon gång. Det kändes bra och jag kände mig gladare. Jag hoppas bara nu att det ska bli en bra dag för även om jag känner mig bättre så känner jag mig ändå lite nere. Tack för att du tar dig tid att kommentera, det betyder så mycket speciellt när man känner så här. Ha en fin söndag! Kramar!

   Gillad av 1 person

    • Hon är 12 och idag kan jag nog gå en runda. Jag städade igår för jag låg liksom back på det, idag har jag bara hallen kvar men jag ska be att hon puttar ut mig så jag tar mig i kragen! 🙂 Sedan tänkte jag att vi får ta lördagskvällens tacorester till lunch idag. Jag har berättat för henne också att jag håller på att sluta och hon tyckte att det var bra att jag testar. Hon är klok för sina 12 år och hon kommer fortfarande ihåg lite från när jag var så ledsen jämt så det känns skönt att ha hennes stöd. E har däremot inga minnen från det för hon var så liten då. Men jo, idag ska jag få lite tid till mig själv på dagen och göra något jag njuter av. Tack för din peppning det betyder så mycket!

     Gillad av 1 person

     • Man ska ju inte lasta över sina problem på barnen men jag tror och tycker det är viktigt att barn och unga vet att det är ok att inte alltid vara på topp. De tror lätt det annars och tror att det är något fel på dem! Det låter som du har en fin tjej 💛

      Duktig du är som städar när mannen är borta! Det hade jag aldrig gjort 😱😊 vi gör det tillsammans och faktiskt sällan! Ingen av oss tycker det är särskilt kul!

      Gillad av 1 person

      • Gillar det inte heller så det sker sällan här också men ibland får man anstränga sig 😉 tar ju energi när det är stökigt också. Båda mina tjejer är fina 🙂 och omtänksamma. Det är jag glad över. Ha en fin måndag! Kram

       Gillad av 1 person

 2. Jag kanske inte kan komma med bästa råden jag som inte har barn… och jag har också känt självömkan, så jag vet att den måste få finnas. Bara man inte fastnar i den.
  Har du någon gång testat mindfulness? Gått någon kurs? Den lärde mig bland annat att jag inte är mina tankar. Svårt att förklara men jag kan bara säga att kursen var toppen.
  Kram till dig!

  Gillad av 1 person

  • Har inte gått någon sådan kurs, funderar på yoga, får se vad jag gör och vad som finns i närheten. Jag tror inte att det har någon betydelse om man har barn eller inte när det gäller att komma med råd. Det är inte det viktiga. Jag uppskattar att du tar dig tid att kommentera. Jag läste din kommentar samma dag du skrev men först nu som jag hinner svara. Jag uppskattar dina råd fina Carita! En jättestor kram till dig! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s