Jag är inte modig..

IMG_6550

..jag gör detta för att jag djupt inom mig känner att jag måste. Att börja trappa ner Cipralex som jag skrev om i inlägget  Jag känner mig lugn var inget lätt beslut. Jag inser att om det inte går som jag vill, får mitt beslut konsekvenser för mina närmaste, mina arbetskollegor, min familj och även mig själv.

Jag är inte modig, jag är faktiskt väldigt rädd, men jag känner tillförsikt. Jag har förstått på kommentarer jag fått att en del av er tycker att mitt beslut är modigt, andra kanske att det är själviskt och att en del undrar varför.

Har jag mått bra på mina tabletter?
Ja, det har jag. Dock har jag känt av ökad stress på mitt arbete under förra året vilket lett till att jag börjat tvivla på min förmåga. Jag ser mig själv som en högpresterare, en person med drivkraft, engagemang och empati men ibland när jag går på många nitar dräneras min energi och jag börjar tänka varför. Varför gör jag det här? Vad vill jag uppnå?

En dag sa jag till och med till min chef. ”Det här fungerar inte, jag måste nog justera min medicindos till något högre”. Efter att ha sagt detta högt och sedan funderat i några dagar insåg jag misstaget.

Istället för att tänka efter vad det är som gör att jag mår dåligt ville jag höja min medicindos för att justera mitt stämningsläge. Detta för att jag ska orka hålla ihop mina känslor. Faktum är att jag är en människa och vi är många som någon gång under vårt arbetsliv kommer att må på ett sätt som gör att vi måste stanna upp och reflektera över det vi gör.

Visst hade en doshöjning kunnat hjälpa mig i dagsläget men… att medicinera bort ett symptom är inte samma sak som att förstå varför.

Den stora frågan är, vad behöver jag justera i min arbetsbelastning och mitt tänkande för att jag ska kunna fortsätta att vara en högpresterande medarbetare och samtidigt en fungerande vän, fru, mamma etc. Jag började äta min medicin i samband med en depression och den situationen upplever jag inte att jag befinner mig i nu.

Planen är att fortsätta på samma dos tills den 8 februari.  Då ska jag träffa en läkare och därefter är min plan att trappa ner ytterligare. Jag känner av lite i huvudet men är osäker på om det är sviterna efter veckans influensa eller om det är utsättningssymptom.

Jag vill också passa på att tacka alla er som delat med er av era egna historier och funderingar. Det är guld värt att veta att man inte brottas med samma problematik ensam utan tvärtom. Det känns som om vi är många fler där ute och ibland kanske närmare än man anar! Kram!

 

10 tankar om “Jag är inte modig..

 1. Åh vad jag känner igen mig! Jag lever med Fibromyalgi och med den kommer inte bara ofantligt massa värk utan också ångest och depression. Sätter man då till ett jobb som man inte trivs på/är psykiskt stressigt så kan du ju tänka hur koaotiskt det blir.
  I december sa jag upp mig, bestämde mig för att jag skulle göra en livsstilsförändring. Jag började med Aloe Vera Gel och tillskott (ett paket som heter Vital 5) och jag slutade med alla mina tabletter. Cold Turkey!
  Jag har aldrig mått bättre! Jag har ingen värk längre! Det är helt underbart!

  Jag hoppas att du lyckas på din resa och det är visst det modigt!
  Behöver du prata eller pepp så släng iväg ett mail.
  Stor kram

  Gillad av 2 personer

  • Låter läskigt med Cold Turkey men samtidigt underbart att du aldrig har mått bättre. Tack för dina lyckönskningar. Jobbigt med Fibromyalgi det är det jag misstänker att min mamma har, hon har aldrig fått diagnos dock har hon varit sjukpensionär i nästan 20 år och under tiden har även hon haft mycket värk. Kan verkligen förstå att du inte har haft en lätt situation men tror du har gjort helt rätt med din uppsägning. Det du har gjort är också otroligt modigt men samtidigt behöver vi göra sådana saker ibland för att upptäcka att vi klarar mer än vi tror och med stöd runtomkring oss kan vi verkligen lyckas och nå vår egen potential. Jag upplever att den som är bäst på att sätta spärrar är det egna jaget. Tack för att du delade med dig och när det gäller papperbjudandet så gäller det även mot mitt håll. 🙂 Stor kram tillbaks och ha en riktigt fin söndag! ❤

   Gilla

 2. Visst modigt men själviskt!?!! hallå hur tänkte den som sa det? Klart du ska vara självisk i detta (om man nu envisas med att använda det ordet!) det handlar ju om dig och ditt liv. Ingen annans. Inte din mans eller dina barns utan DITT liv! Skulle det inte funka – fine – då får du lösa det. Men om det skulle funka att ta bort – underbart!

  Jag åt ”bara” tabletter i 8 månader men då mest för sömnen. Ibland sover jag så jvla dåligt att jag önskar att jag hade haft tabletterna. Men som du säger det är ju det som är fel man måste åtgärda.

  Du är STARK som försöker ändra och oerhört insiktsfull i det du tänker

  💛💛💛

  Gillad av 1 person

  • Jag skrev kanske självisk för det nämndes inte rakt ut men det var så jag uppfattade situationen, men du har rätt det handlar om mitt liv och om jag på sikt ska kunna vara en bra mamma så handlar det ju inte bara om att kunna finnas där när barnen är små utan även efteråt när de har egna liv. Jag är skyldig både dem och mig att försöka göra det bästa och det är det jag tror jag gör nu även om jag är lite rädd. Jag gillar din attityd, den är så härlig, rättfram och fylld av sunt förnuft samt rena pepptalket för mig. Jag log när jag läste din kommentar. Tack för att du delar med dig och för att du tycker att jag är STARK. Jag håller på att läsa en bok ( tror jag kommer att göra ett inlägg om den sedan) som heter Drukna inte i dina känslor där författarna myntat uttrycket ”STARKSKÖR”, jag tror att jag är just det, starkskör och det känns som en bra benämning. Ha en fantastisk fin söndag! 🙂 ❤

   Gillad av 1 person

 3. Det skulle inte vara modigt om det inte kändes läskigt, det är väl det modiga handlingar går ut på? Men jag förstår vad du menar, det låter som att de som väljer att fortsätta medicinera inte är modiga, och så måste det ju inte alls vara.
  Ibland måste man väl vara självisk också, jag brukar tänka på instruktionerna på flyget ”Ta på dig syrgasmasken själv först innan du hjälper andra”. Ganska sant för livet i allmänhet; man är nog mer till nytta och glädje för andra om man först ser efter sig själv lite. Inte alltid så enkelt att leva efter, men ganska vettigt som riktlinje, tycker i vart fall jag.

  Gillad av 1 person

  • Lite roligt, jag har faktiskt tänkt precis på samma metafor som du och det är absolut en vettig riktlinje! Sant det du skriver om läskigt och modigt också. Jag tycker det känns som att du har många väldigt kloka tankar 🙂 och jag uppskattar dina kommentarer jättemycket. Ha en fin vecka! Kram.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s