Jag känner mig lugn..

..men jag vet inte om det bara är ett skådespel. Märkligt nog tror jag inte det, för medvetet och omedvetet har jag funderat på att sluta ända sen jag började men tiden har aldrig varit rätt. Jag är inte säker på att det är rätt nu heller men frågan är om tiden någonsin kommer att bli rätt? Nu när jag har bestämt mig känner jag ett inre lugn. Precis som att ältandet för och emot tabletter har dränerat mig på energi som nu har frigjorts till annat.

Tabletterna har varit mina kryckor i snart 7 år, mitt extra stöd. Jag vill testa att gå utan ett tag, för jag kommer inte ihåg hur det var.  Jag kommer inte ihåg vem jag var innan jag fick kryckor. Hur det kändes att gå och känna marken under mina fötter utan stöd. Jag kommer inte ihåg….I fyra dagar har jag ätit halva min medicindos, 5 mg istället för 10. Jag tänker att det är skönt att jag har bestämt mig.

Jag tänker att det måste ta tid att vänja mig av med kryckorna. Rycker jag dem direkt blir det balanssvårigheter.  Nu sätter jag ut gradvis, 1 krycka i taget. Jag hoppas att jag gör rätt. Jag hoppas att jag slipper att få utsättningssymptom, som elektriska stötar i skallen, darrningar, synstörningar och allt annat som bipacksedeln varnar för. Läser man FASS kan man ju bli mörkrädd för mindre..

En del utsättningssymptom som balanssvårigheter eller känsla av ostadighet kan vara ok, det är trots allt kryckor vi pratar om. 😉

IMG_7091

Det är dags att låsa upp nu och se vad som händer…Wish me luck och kram!

14 tankar om “Jag känner mig lugn..

  • Tänker att jag kör 5 mg till den 8 februari, då har jag läkartid. Tänkte att man kanske kan minska med 2.5 ett tag. För maxdosen på Cipralex är 20 mg och då är ju 1/4 ändå en relativt stor dos jämfört med 0 gram. Hoppas att läkaren kan skriva ut 5 mg som jag kan dela, annars får jag kanske ta tabletten varannan dag. Jag låter det ta tid, har jag ändå ätit i 7 år så gör ju någon månad extra varken till eller från. 😉

   Gilla

  • Hoppas det också, maxdosen på Cipralex som jag äter är 20 mg så 5 mg får väl ändå anses vara en jag vet inte vad dos. Funderar på att när jag träffar läkare den 8 februari fråga om de kan skriva ut 5 mg som jag kan dela annars får jag köra 5 mg varannan dag. Men innan läkarbesöket trappar jag inte ner mer. Tack för att du tänker på mig. 😀 Kram!

   Gilla

 1. Ping: Jag är inte modig.. | Fru Månsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s