Vad är viktigt för dig?

Tack till er som läste  I snart 7 år och till er som visade ert stöd genom att gilla mitt inlägg på FB och här på bloggen. Och från djupet av mitt hjärta tack till er som delade med er av era erfarenheter via kommentarer här på bloggen och via pm på FB. Jag fick en blandad kompott av reaktioner /råd på det jag hade skrivit.

Jag är tacksam att ni tog er tid att ge mig era reflektioner och stöd i en värld där tiden blir allt mer dyrbar. Jag vet att det finns andra därute som brottas med samma saker som jag, samma frågeställningar och samma funderingar.

Jag upplever att jag har ett stort känsloregister, stor empati och jag reflekterar mycket över mitt liv, över hur jag agerar, hur andra agerar.  Jag känner att jag vill dela med mig av mina tankar dels för egen skull men även för att få andra att stanna upp och tänka efter, känna efter, vad som är viktigt här i livet.

Stannar du någon gång upp och funderar över ditt liv eller rusar du bara på för att helt plötsligt inse att du inte har någon aning om vart du är på väg? Jag tror att 2016 för mig kommer att bli ett år där jag kommer att reflektera ännu mer än vanligt. Jag tror att 2016 kommer att bli ett år där jag måste känna efter vad som är bra för just mig och på olika sätt försöka dämpa vad det beslutet kan innebära för alla andra som familj, vänner och arbetskollegor. Det kan nog bli lite skakigt och tufft men jag tror att jag kommer att klara det och jag hoppas att familj och vänner kommer att finnas där för att stötta mig.

Ibland är det bra att stanna upp i livet och fundera. Nedan är 5 frågeställningar som jag tänkt på lite extra just idag. Kanske även du ska stanna upp och ta en funderare?

Vad är viktigt för dig ?

Det viktigaste för mig är att min man och våra två döttrar får må bra men en lika stor del är att jag får mår bra . Om jag mår bra kommer jag att kunna finnas där för min familj under en lång tid och inte bara när barnen bor hemma.

Vad får dig att må bra?

Jag mår bra när jag får ta saker i min egen takt, få ta tiden att stanna upp och reflektera kring det som händer runt omkring mig. När jag får äta bra mat och röra på mig regelbundet och träna. Jag mår också bra av att läsa en bra bok, umgås med familj och vänner, pussla, fotografera och av att ha en meningsfull diskussion med någon.

Vad är du stolt över?

Jag är stolt över min man och mina 2 barn. Jag är stolt över att jag tog mig igenom min depression och blev en starkare människa efter den. En mer förstående människa och förhoppningsvis en bättre mamma. Jag är stolt över att jag har så fina vänner i min närhet och jag är stolt över det liv jag lever idag.

Vem betyder mycket för dig?

Den som nog gjort mest skillnad i mitt liv är min man. Vi har varit tillsammans i snart 18 år och han har alltid gett mig utrymme och stöttat mig i vad jag än har beslutat. Och jag kan vara en väldigt bestämd dam. 😉 Under alla våra år tillsammans har vi i stort sett aldrig grälat. Vi för en dialog med varandra och de få gånger det har krisat, nu senast under förra året finns han alltid där. Stadig som en klippa och lugn som en filbunke. Vi kompletterar varandra! ❤

Hur vill du forma din framtid?

I min framtid vill jag fortsätta vara den jag är men jag vill också sluta med att äta min medicin. Jag vill fortsätta att jobba med mina tankar och jag vill också skapa förutsättningar för en bättre hälsa men på ett naturligt sätt. Jag vill bli bra på att vara tydlig och fortsätta att säga ifrån när jag tycker att det sker runt omkring mig är fel. Jag vill växa tillsammans med min man och jag vill bli riktigt lycklig och gammal. 🙂

IMG_8729

Vissa saker tar tid men med ett mål i sikte går det mesta mycket lättare? Hinder på vägen? De är till för att övervinnas! Ha en fin dag och tack för du tittade in. Kram!

12 tankar om “Vad är viktigt för dig?

  1. Tack själv, fina du, för att du delar med dig. Att få ta del av din historia betyder olika saker för mig. Det är skönt att veta att man inte är ensam i sin egen situation, att det finns fler där ute som mår dåligt, det skapar en viss trygghet och vi kanske kan hjälpa och ta lärdom av varandra. Jag får ett litet annat perspektiv när jag läser om andras livsöden, för på något sätt är det lättare att ge råd och stöttning till andra, än till sig själv, för man tittar helt enkelt med andra ögon. De råd och det stöd man ger andra, kanske man dessutom kan applicera på sig själv, om inte annat så kanske man lyckas vända sina egna tankar och tänka i nya banor.

    Jag är, och har alltid varit en väldigt grubblande person, och idag kan jag känna att jag inte längre vill vara det, utan istället vill jag leva, släppa alla tankar på vad andra ska tycka och tänka, våga att bara vara och våga att vara det på egen hand. Under all den tid som mina grubblerier har pågått, så har ju även livet därute fortgått, och med facit i hand kan jag känna att jag har gått miste om mycket på grund av allt mitt tänkande. Jag känner att jag påbörjade en ny resa för snart två år sedan, och det var den dagen då jag började fotografera. Det var då jag började våga göra saker på egen hand, och det ena ledde till det andra, och förra året vågade jag dessutom ge mig ut på en resa, något som jag är väldigt stolt över. Jag vill fortsätta på den här vägen, men jag ställer hela tiden själv upp hinder som gör vägen mer eller mindre framkomlig, men skam den som ger sig.

    Jag har dessutom passerat 50-skylten, vilket har för mig varit en påminnelse om att livet inte varar för evigt, det är nu det gäller, nu kör vi 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s