En täckjacka..

..är väldigt bra att ha ibland. Den kan också orsaka bekymmer, som igår när jag var på väg till Helsingborg. Jag hade kört en stund. Rumpvärmen var på och jag satt i bilen och sjöng till Miram Bryants version av Lisa Nilssons ”Allt jag behöver”. Allt var frid och fröjd om det inte hade varit för att jag var så himla varm.

Ena handen på ratten och den andra skulle dra ner dragkedjan på jackan. Bara det att den gick inte ner, dragkedjan alltså. Upp gick den men inte ner. Den måste gå ner tänkte jag och fortsatte dra och dra men insåg snart att det var lönlöst. Stannade bilen på närmaste lämpligaste ställe. Motorn var fortfarande igång.

Så om du körde vägen mellan Snogeröd och Eslöv i onsdags morse och såg en svart Volvo och bredvid den en smått, förvirrad, 40-årig kvinna som desperat försökte åla sig ut ur sin mörkblå täckjacka. Grattis, då såg du mig och jag hoppas jag gav dig ett leende på läpparna. Jag ler när jag tänker tillbaka men det enda jag kunde tänka på då var att komma ur den förbaskade jackan och hur varmt och konstigt det skulle bli om jag inte kom ur den innan eventet började.

Ålningen kändes som en bra idé men det gick inte alls. Jag satte mig i bilen igen och i ett sista desperat ryck tar jag tag i flärpen igen. Jag rycker i den  för att dra den neråt och …den lossnar. Pricken över i:et, sista spiken i kistan.

Jag försöker sätta fast den igen. Det går och voila, helt plötsligt som genom ett trolleri kan jag dra ner dragkedjan igen och jag fattar ingenting… men jag tror att jag vet varför nu. Har bara inte vågat testa den teorin för tänk om det slutar med att jag får klippa upp min enda vinterjacka och leta efter en ny. Det orkar jag inte.

Hepp, det var den rapporten. Kände att den var för rolig för mig själv för att inte dokumentera. 😉 Kram och tack för just du kikade in!

 

4 tankar om “En täckjacka..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s