Vaknar mitt i natten..

IMG_7421

..av en feberhet kropp som vill krypa ner hos mig.
-Jag fryser!
-Det är för att du har feber och den stiger.
-Jag vill inte frysa. Hur vet du att jag har feber? Jag har ju inte tagit tempen.
-Jag har varit mamma tillräckligt länge för att veta om du har feber. Tro mig…

Vi ligger bredvid tillsammans och lyckas nog sova i nästan 3 timmar. Klockan är nästan 4 på morgonen. Du är svalare nu men det känns att du fortfarande är varm. Jag går upp och letar efter termometern. Inte för att bekräfta febern utan för att se hur mycket du har. Jag hittar den inte. Du kan inte somna om och vi ligger och pratar. Du undrar om vi inte ska gå upp snart. Det dröjer en timme till sen ger vi upp och tänder lampan.
-Du får stanna hemma från skolan idag.
-Kan du stanna hemma med mig? När pappa stannar hemma jobbar han bara. En gång gjorde han inte det men då var han också sjuk. Snälla mamma!
Jag lovar henne att stanna hemma.

Vi sitter bredvid varandra i sängen. Termometern låg i pennlådan av alla ställen och inte alls där den skulle vara. Jag ser hur temperaturen stiger och mina aningar bekräftas. 38,1 och då har febern sjunkit för kroppen är mycket svalare nu. Det dröjer en timme sedan börjar E få frossa igen. Febern är på väg upp och min älskade tjej ser inte alls ut att må bra. Hon är hungrig men vill inte äta något. På sitt sunda sätt levererar hon träffsäkert som alltid:
– Mamma, det är inte bra att vara kräsen när man är sjuk…

Snön yr i luften utanför fönstren och vi har båda installerat oss i soffan med täcken och kuddar. Det kommer att bli en stillsam dag.

 

5 tankar om “Vaknar mitt i natten..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s