Jag vet hur man gör chokladbollar..

.. eller vet jag det? Tja, vad ska jag säga. E ville baka idag. J var i affären och handlade och K spelade SIMS. Jag undrar om jag tillbringar för lite tid i köket eller om jag bara allmänt har fortsatt veckans förvirring.

Jag vet hur man gör chokladbollar. Jag har gjort det ett antal gånger och idag skulle jag bara vara stöd till E. Jag fick hjärnflopp eller hjärnkris eller kanske bara mina tankar var högt upp i det blå.

I receptet stod det att man skulle blanda matfett, socker och vaniljpulver. Jag övertygade E om att vi skulle smälta smöret för att det skulle bli lättare. Jag var väldigt pedagogisk och vi smälte smöret. E stod sedan med elvispen och blandade det smälta smöret med de torra ingredienserna. Det skulle blandas till det blev poröst men när jag tittade ner i den röda bunken innehöll den bara en rinnande sörja.

IMG_7417

Jag fattade ingenting och tänkte att vi smälter alltid smöret och jo det gör vi, när vi gör Chokladmuffins!!! Chokladbollar ska helst ha lite motståndssmör för att bli sådär härligt runda. Jag kände mig lite generad…

E förvisade mig från köket och gjorde om allt på egen hand. Jag fick ringa J och be honom att köpa mer vaniljpulver för det lilla eller stora misstaget (beroende på hur man ser på det) och den nya omgången tog slut på allt.

Jag blev tagen till nåder igen när det var dags att göra det kalla kaffet. Det blev bra chokladbollar till slut och E blev väldigt nöjd.

Lite senare kom grannen över  på en kopp te. Jag berättade vad som hade hänt.
-Vad gjorde du av smeten? undrade hon.
-Den hällde jag i en plastpåse och slängde i soporna..
-Du vet väl att du hade kunnat sätta in den i kylskåpet så hade den stelnat till igen..

Tja, som sagt, vad ska jag säga..;-) inget tror jag.

Jag passar på att önska er en trevlig kväll istället och här ett råd. När ni gör chokladbollar så smält inte smöret!

7 tankar om “Jag vet hur man gör chokladbollar..

  1. Ja, ibland händer det att man får hjärnsläpp, och det blir extra jobbigt när man själv är övertygad om att man ändå tänker rätt, men lyckas man ta det på rätt sätt så kan man skratta gott, efteråt i alla fall 😀 Ha ha, tack för att du bjuder på dig själv 🙂 …och vilken tur att din dotter styrde upp det till slut 🙂 Chokladbollar är syndigt gott, mums!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s