Förvirrad morgon..

Det är morgon, snöflingorna yr i luften och jag är på väg ut. Barnen har redan hoppat på bussen och mannen har åkt iväg med bilen. Jag är ensam kvar hemma.

Jag vrider om nyckeln i ytterdörrens lås, vänder mig om och tittar på en helt översnöad bil. Jag trycker på bilnyckelns hänglåssymbol och inget händer. Inga lampor som blinkar till, ingenting. Bilen är stendöd. Som jag inte är säker på vad jag har sett provar jag att trycka på knappen igen, igen och igen. Fortfarande inget.

Jag går fram och rycker i handtaget. Totalt dödläge, inget händer och jag muttrar för mig själv. Tänker på när vi flyttade från Malmö och hit. På bilen vi hade då som alltid fungerat felfritt (och alltid parkerad i garage) tills den helt plötsligt var utelämnad till vädrets makter. Hur den slutade fungera. Jag funderar på om det är samma sak nu. Lite kyla = stendöd bil. Jag låser upp ytterdörren igen och går in. Tar av mig jackan och skorna, sätter in matlådan i kylan. Gör mig beredd på att jobba hemma men först måste jag bara ringa mannen och klaga av mig.

– Bilen är stendöd, det händer ingenting när jag trycker på knappen!
-Har du provat att öppna via appen?

IT-människa som jag är borde jag naturligtvis ha provat och installera appen men det har jag ju inte gjort. Har liksom inte blivit tid till det.

-Nej, jag har inte installerat den än.
Det känns väldigt dumt nu och ännu dummare känner jag mig när en flyktig tanke slår mig. Tänk om..
– Vänta, jag ska bara kolla en sak först säger jag.
Jag går till nyckelskåpet och tar en annan nyckel som hänger där. Tittar ut genom fönstret samtidigt som jag trycker på symbolen för att öppna. Bilen blinkar till. Tar luren igen och säger till mannen:
– Du, nu funkar det. Jag hade visst fel nyckel!

 

 

9 tankar om “Förvirrad morgon..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s