En konstig dröm

ormar
Bild hämtad från Sveriges radios hemsida.
Jag hade en konstig dröm i natt. Det är första gången på evigheter som jag överhuvudtaget minns vad jag har drömt. Jag befann mig på en gräsmatta. Överallt vart jag än tittade låg det ormar. Konstigt nog bara från vår svenska fauna. Huggormar och snokar blandat. Vissa hade de två gula fläckarna som snokar har, en del var sicksackrandiga och andra var svarta.
Jag kände mig jagad och försökte att hitta hål jag kunde hoppa mellan. Utan att trampa på dem. Om jag tänker efter kändes de inte aggressiva, de bara låg där, ringlade och jag såg knappt det gröna i gräsmattan. Jag försökte räkna dem men gav upp.
Jag tror att drömmar är ett sätt för oss att bearbeta det vi är med om på ett undermedvetet plan. För min nyfikenhets skull testade jag att googla på vad min dröm kunde betyda. Tyvärr får jag tolka ur ett mer lösryckt perspektiv.
Att man känner sig jagad kan tydligen bero på stress, att man har svårt att hinna med de krav som man upplever ställs på en. Stämmer i högsta grad in på mig men det också jag som skapar mina egna krav efter vad jag tror att andra förväntar sig och kanske också beroende på vad jag förväntar mig från andra.
Att drömma om ormar kan betyda en hel rad olika saker, allt beroende på sitt sammanhang. Nedanstående hittade jag på en webbsida om drömtydning:
Orm
Ormen kan, beroende på hur den visar sig, stå för allt från ursprungligaste instinkter och reflexer till högsta andliga medvetenhet. Transformation – människans förandligande.
– Som skuggsymbol: undermedvetandet, fara, hotande, giftig. Död och förstörelse. Det onda.
– Som solsymbol: Livsprincip, kundalini, andlig upplysning, det goda, läkedom.
– Transcendens då den ömsar skinn och kan vistas i jord, luft och vatten.
I princip är ormen en läkedomssymbol (Aisklepios)
Ormen kan även vara phallossymbol (manlig fruktsamhet) eller en sexsymbol (penis).
Jag väljer att i detta fall tolka min dröm som något positivt, att jag strävar efter något mer, en annan medvetenhet hos mig själv och kanske också att jag kan se ormen som en läkedomssymbol. Att jag ser över mitt liv, mina principer och ställningstagande, mina värderingar helt enkelt.
Brukar du drömma och är det drömmar du blir glad över eller rädd för. Jag upplever nog att det kändes som om jag drömde mer när jag var liten. Undrar varför det är så eller varför jag började komma ihåg min dröm från igår på första gången på länge.
Var rädda om er därute och tänk på att förändring startar inom oss själva.

2 tankar om “En konstig dröm

  1. Tror det är vettigast att försöka tolka in det goda och det kloka. Att du ömsar skinn, snart får vara med om något nytt. Och att kanske inse att du är stressad och därmed jagad. Men det där med död och annat tråkigt vill jag själv ogärna ta med i drömtolkningar.
    Älskade ormar då jag var liten 🙂 … och är inte alls rädd för dem i dag heller.

    Gillad av 1 person

    • Måste vara ovanligt att älska ormar. 😉 Jag kan ta i ormar om jag vet att de inte farliga men varje gång jag träffar på de i naturen rycker jag till. Förra året träffade jag på ormar 8 ggr fast merparten var snokar. Jag väljer också att tolka min dröm positivt. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s