Att se in i oss själva..

..kräver mod och är inte lätt. För att röra oss framåt behöver vi utmana vårt tankesätt och våra värderingar för att därigenom komma till nya insikter. Ingen har sagt att det är lätt och när det känns som värst så kanske man undrar stilla inom sig. Varför händer det här mig?

Jag hade ett lång samtal med en närstående både igår och idag. Hen hade läst blogginlägg jag gjort om min barndom. Det var nyttigt att tillsammans utmana varandras tankar att försöka förstå att vi alla har olika perspektiv och kan uppfatta saker på olika sätt.  Det är också det som formar oss, blir en del av vår personlighet.

Vi drabbas alla olika av livets svårigheter men det viktiga i allt detta är att försöka hitta och se det som är viktigt för oss som individer. Vad är det som skapar svårigheterna? Är det vi själva eller omständigheterna och hur kan vi förhålla oss till det. Många av oss har bra vänner men sanningen är att du är alltid din egen bästa vän. Därför behöver vi bli bättre på att lära känna oss själva, lära vad som begränsar oss och vad som är en möjliggörare. Kanske är det samma sak?

Jag fick just Växla om -skifte 2 Bli mera du i mejllådan och några av frågorna att fundera på denna gång är:

 • Vem är jag när jag är som allra mest mig själv? I stort som smått.
 • Vilka människor trivs jag allra bäst med? Vilka är deras kvaliteter?
 • Vad är viktigt för mig i livet? Vad vill jag prioritera på lång sikt?

Viktiga frågor som inte går att besvara på en gång men som sätter tankarna i rullning, i alla fall mina. Svar som så småningom ska mynna ut i en självinsikt om vad jag tror på och vem jag är. Spännande! 🙂

IMG_7293

Ibland får man stanna upp och begrunda tillvaron , världen runt en fortsätter ändå. 😉

9 tankar om “Att se in i oss själva..

 1. Det är viktiga frågor att grunna över det där. Men stressa inte med det – låt allt ta den tid som behövs. Jag har inte mycket tålamod själv men har tvingats lära mig att allt inte händer på en gång. Att man ibland måste få krypa ihop och gråta, man måste inte orka osv.
  Önskar dig en fin tisdagskväll!

  Gillad av 1 person

  • Det där med tålamod är svårt, borde kanske skriva ett inlägg om det. Förstår precis vad du menar. Jag ska försöka att inte stressa. Idag var i och för sig en stressig dag men den var ändå positiv för människorna jag hade runt mig idag var positiva. Det påverkar mycket. 🙂 Jag hade en väldigt fin kväll igår. Hoppas att du får en fin onsdagskväll. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s