Min dag på 3 min del 6

Första ”Min dag på 3 minuter” inlägget för i år, tror jag i alla fall. Minns inte riktigt när del 5 publicerades.

Kärleksliv: Sagt jag älskar dig, kramat någon, pussat någon, givit/fått komplimang.

Tre saker jag är tacksam för:
1. Att jag har fina vänner som bryr sig om mig fast jag inte är mitt bästa jag just nu.
2. Min familj.
3. Att jag lärt känna nya människor via bloggen.

Tre saker att se fram emot:
1. Helgen 🙂 och jag hoppas innerligt att snön ligger kvar.
2. Att bara få vara utan förpliktelser. Kanske jag städar garaget imorgon eller kanske inte.
3. Att komma till insikt om vad jag bör fokusera på detta år och utifrån detta skapa ledord för året enligt inspiration från Ewas blogg och hennes inlägg Tre ledord

Dagens tre minnesvärda händelser:
1. Min stora snöboll som ni kan läsa om i förra inlägget. Jag skulle egentligen rullat den enda hem men det gick sådär. E:s kompis L fick hjälpa mig till vändplatsen där det blev stopp. En stor snöboll mitt på vägen, inte direkt trafiksäkert. Som tur är ryckte två herrar som bor i området ut och vi kunde rulla snöbollen till sidan av vägkanten. 🙂
2. Att Kajsas cafékakor inte alls var särskilt caféaktiga utan ganska långt därifrån. När jag ätit första tuggan var jag tvungen att vända på burken för att se att bäst-före-datumet inte hade passerats. Det hade det inte.
3. Att jag blev färdig med 1000bitars pusslet. K hjälpte mig. Tänkte att det nästan kunde vara som en alternativ mindfullness/kreativitetsövning och samtidigt lite aktivering av hjärnan.

Dagens goda gärning: När jag kom till baksidan av trädgården hade K:s snögubbe bara ett halvt huvud eftersom hon råkat tappat det på marken. Jag hjälpte henne med återuppbyggnaden och just det sedan gjorde jag varm choklad till alla barn och mig själv efter våra två timmar ute i snön.

Ett tillfälle då jag kände mig riktigt stark: Ja, rent kroppsligt kände jag mig rätt stark efter all rullning av min stora snöboll. Det kan jämföras med traktordäcksövningarna hos Emma. 🙂

Reflektioner: Jag och barnen borde vara ute mer för det är oerhört skönt både för kropp och själ.

Önskar er en fantastisk fredag och avslutar med en bild på 1000bitars pusslet jag lånat av finaste Cecilia! Tillfredställande att färdigställa även fast det tog sin lilla tid.

IMG_7283

Störande ljusreflektion på fotot men tror ni kan se vad det föreställer ändå. Kul var det i alla fall och roligt att K ville hjälpa mig på slutet. 🙂

4 tankar om “Min dag på 3 min del 6

    • Det är jättehärligt ute! Jag är nog barnsligt förtjust i snö. 🙂 Det var roligt att pussla, första gången på flera år och det tog några kvällar men kul. Bra också att jag kunde låna av en kompis som älskar pussel, själv har jag faktiskt inga. Grattis till snön i Småland. 😉

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s